Četvrtak, 11/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
11/11ALBA Berlin vs Anadolu EfesUkupno pogodaka - gost - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 85.50
7 / 10 Ulog
09/11/2021 17:29
U 9. kolu Evrolige, u Berlinu se sastaju ekipe domaće Albe i Anadolu Efesa. Aktuelni prvak Evrolige dolazi u prestonicu Nemačke sa željom da krenu u pozitivnu seriju u evropskom takmičenju. Meč se igra u četvrtak sa početkom u 20.00 časova.
Alba

Alba u 8 odigranih utakmica ima 3 pobede u Evroligi, a u nemačkom šampionatu imaju 4 trijumfa i 3 neuspeha. Bitan košarkaš Albe, Markus Erikson, vratio se u Evroligi u prošlom kolu protiv Žalgirisa, mada odigrao je i meč pre ovog sa litvanskim šampionom, protiv Bamberga u nemačkom šampionatu, posle problema sa leđima koje je imao. Švedski bek je prošle sezone bio najbolji strelac Albe u Evroligi sa 12,4 poena u proseku na 22 utakmice, ali i tada je imao problema sa povredama. Ipak, kada je tu, Erikson daje novu dimenziju u igri Albe, donosi dalekometni šut, dobar je šuter za 3, verovatno i najbolji u ekipi. Ekipa iz Berlina i dalje će teško ući u trku za plej-of, čini se ipak kako im se kompletiraju redovi i novi igrači polako ulaze u sistem, i da ovaj tim može da se ravnopravno nosi sa favorizovanim Bajernom u nemačkoj ligi. Nosioci igre uz Eriksona su Maodo Lo, Luk Sikma, Oskar da Silva.

Anadolu Efes

Anadolu Efes mora da krene sa pobedama, u Evroligi, pošto imaju samo 2 pobede uz čak 6 poraza. Vreme je za preokret u sezoni, možda i Alba u gostima i nije savršen protivnik za tako nešto, ne zato što je ekipa iz Berlina nešto preterano jaka, već zato što mogu da odigraju rasterećeno i da počnu da pogađaju i nemoguće šuteve. Čini se da i u redovima Albe sami znaju da je plej-of Evrolige za njih preveliki zalogaj. Alba je ekipa koja voli da trči, da igra otvorenu košarku, ako im dođe dan mogu da pobede svakoga. Motor ekipe Anadolu Efesa je najkorisniji igrač prošle sezone u Evroligi Vasilije Micić, srpski igrač je odmarao za vikend u meču turske lige protiv Turk Telekoma, nije bio među 5 stranaca u ekipi Ergina Atamana koji su mogli, zbog ograničenja broja stranaca u turkoj ligi, da izađu na teren. Prvaci Evrolige pod vođstvom pomenutog Micića i Šejna Larkina, uz Adrijena Moermana, Rodriga Bobuu, Krunoslava Simona, Krisa Singltona, Tibora Plajsa, novajliju Elajdžu Brajanta su u stanju da se vrate na pobednički kolosek iz prošle sezone. Jeste da imaju 6 poraza u Evroligi, ali ništa nije izgubljeno, jer ima još 26 kola da se igra. I neki drugi timovi sa renomeom se muče ove sezone, pre svega Cska iz Moskve koji ima polovičan uspeh u takmičenju, Fenerbahče ima samo 3 pobede u 8 utakmica ali i veliki broj poraza u tesnim završnicama.

Predlog

Naše mišljenje da će Anadolu Efes ući motivisano u utakmicu sa Albom sa željom da povežu nekoliko dobrih utakmica u Evroligi i na taj način se popnu na tabeli. Naš predlog su + poeni na Anadolu Efes, i to igru Anadolu Efes uključujući produžetke daje više poena. Granica je postavljena na 85,5 poena u Meridianbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.92.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.