Sreda, 10/11 - Košarka, Međunarodni, FIBA Europe Cup
10/11Bahcesehir Koleji vs IraklisUkupno pogodaka - gost - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 70.50
8 / 10 Ulog
09/11/2021 22:11
U petom kolu grupe Fibinog takmičenja Evropa kup u Istanbulu se sastaju ekipe domaćeg Bahčesehira i Iraklisa iz Soluna. Početak meča je u sredu u 15.00.
Bahčešehir

Bahčešehir se nalazi na čelu grupe E Fibinog takmičenja Evropa kup, imaju 4 pobede iz 4 utakmice. Izvesno je da će ići u dalje takmičenje sa pozicije jedan. U poslednjem kolu dočekuju holandski Lajden, koga su dobili na strani 10 razlike. Veliki su favoriti protiv već prežaljenog Iraklisa, očekuje se sigurna pobeda u domaćoj ekipi. U turskim redovima jedan od najboljih igrača je Amerikanac Džamar Smit, koji je protekle 4 sezone igrao za Uniks. Ostali stranci u ovoj ekipi su igrač iz Gane Ben Bentil, bivši igrač Crvene zvezde Lengston Hol, a tu još 2 Amerikanca, Džamal Džouns i Ričard Solomon. U Baščesehiru ima i nekoliko dobrih turskih igrača, pre svega Oguz Savaš i Muhamed Bajgul.

Iraklis

Iraklis se ne nalazi u najboljem momentu, imaju sva 4 poraza u Fibinom Evropa kupu. Sve šanse za prolazak dalje su izgubili, nalaze se u grupi sa turskim Bahčesehirom, crnogorskim Mornarom i holandskim Lajdenom. Pored sva 4 poraza u grupnoj fazi Fiba Evropa kupa ne stoje najbolje ni u grčkoj ligi, tamo imaju samo jednu pobedu i 4 poraza. U ponedeljak je dobio otkaz trener Stergios Kufos, iskusni trener je pre toga izjavio da jednostavno nema dovoljno kvalitetnih igrača na raspolaganju i da previše toga pada na pleća američkog beka Tonija Daglasa. Tim je preuzeo Kostas Meksas koji je već vodio ekipu iz Soluna u prošlosti. Najveći teret u ekipi Iraklisa nosi Toni Daglas, koji u grčkom prvenstvu igra 35 minuta i daje 20 poena u proseku, a u Fibinom Evropa kupu igra 32,2 minuta i daje 15,6 poena u proseku. U poslednjem meču za vikend, u još jednom porazu od Apolona, ovaj tridesetpetogodišnjak je igrao 38 minuta. Od ostalih igrača tu je američki centar Redži Linč. Elston Tarner je dobio dozvolu da napusti tim i ode za SAD iz ličnih razloga. Još jedan američki bek Rajan Vulridž nije igrao za vikend protiv Apolona, ali on jeste u timu koji je otputovao za Grčku. Iraklisa ova utakmica ne zanima, sve su šanse za prolaz dalje izgubili, nema razloga da veterana Daglasa previše koriste u ovom za njih nebitnom meču. Jedini njihov cilj u meču sa Baščesehirom je izgubiti pristojnom razlikom, odmoriti nosioce i polako se spremati za nove izazove u nastavku sezone.

Predlog

Naše mišljenje je da će Baščesehir doći do sigurne pobede protiv Iraklisa, u jednoj utakmici sporijeg ritma i bez mnogo potrošnje energije. Gosti dolaze na ovaj meč bez ikakvih takmičarskih motiva, novi trener Meksas nema šta da isprobava u ovom meču protiv za njih jakog rivala, i ima samo jednu želju da se niko od nosioca ne povredi. Naš predlog je da Iraklis neće dati više od 70,5 poena na meču protiv Bahčesehira. Za ovaj tip u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.