Subota, 13/11 - Košarka, Međunarodni, VTB League
13/11Zielona Góra vs Lokomotiv KubanUkupno pogodaka - gost - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 96.50
7 / 10 Ulog
13/11/2021 13:36
U okviru VTB lige se u Zjelona Gori sastaju istoimena domaća ekipa protiv ekipe koja dolazi iz Krasnodara, Lokomotive Kubanja. Poljski tim je jedna od najslabije plasiranih ekipa u regionalnom takmičenju, dok je ruski tim, koji sa klupe vodi Evgenij Pašutin sa pravom favorizovan u ovoj utakmici. Meč Zjelone Gore i Lokomotive Kubanj je planiran za subotu u 19.00. časova.
Zjelona Gora

Ovaj tim ima 5 titula prvaka Poljske, svih 5 su došle relativno nedavno i to 2013, 2015, 2016, 2017 i 2020. godine. Možda su najbolju ekipu poslednjih godina imali veći deo prošle sezone kada su igrali plej-of VTB lige. Po rečima tadašnjeg trenera Žana Tabaka imali su fantastičnu sezonu dok nisu morali da se odreknu dva ponajbolja igrača u timu, prvo je Marsel Ponitka otišao u rusku Parmu, a onda i Gabrijel Lundberg u slavni CSKA. Sada je već to potpuno novi tim, dva igrača sa najboljim učinkom su srpski internacionalci Nemanja Nenadić i Dragan Apić, imaju 3 Amerikanca i to Brandena Frejzijera, Devo Džozefa i Toni Majera i nekoliko solidnih Poljaka, i to pre svega Davida Bremlija i Jaroslava Ziskovskog. Skromna ekipa po svemu sudeći, imaju samo jednu pobedu i 5 uglavnom ubedljivih poraza u dosadašnjem delu VTB lige.

Lokomotiva Kubanj

Lokomotiva Kubanj, iz perspektive Zjelona Gore izgleda kao \'\'Drim tim\'\'. Čini se kao da imaju neograničeni budžet na raspolaganju. Imaju najbolji napad u Evrokupu sa 93,75 poena u proseku na 4 utakmice i jedan su od glavni favorita u drugom po jačini evropskom klupskom takmičenju, a tamo su bez poraza. Ruska ekipa iz Krasnodara ima najefikasniji napad i u VTB ligi sa 93,40 poena u proseku na 5 utakmica, a od tih 5 utakmica 2 su izgubili. Najbitniji igrači su Erik Mekalum i Džonatan Motli, tu su i Stenton Kid i Darijus Tompson, oporavio se Alan Vilijams, dok na debi čeka Kvin Kuk.

Predlog

Zjelona Gora bi, bar u svojoj dvorani, mogla da igra slobodnije i otvorenije, nemaju snage da idu na najviše ciljeve u VTB ligi, ali bar mogu da pokušaju da daju dostojan otpor. Sa druge strane Lokomotiva pred reprezentativnu pauzu ima još i meč sa Turk Telekomom na strani u Evrokupu. Ruska ekipa ima već dva poraza u VTB ligi i nema luksuz za još jedan kiks protiv nejake poljske ekipe. Naš predlog je da će Lokomitiva Kubanj dati više od 96,5 (uključujući produžetke) u meču protiv Zjelone Gore, za ovu alternativnu granicu poena na gosta kladionica Meridianbet nudi koeficijent 2.11.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.