Utorak, 16/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
16/11Bayern München vs Fenerbahçe1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
15/11/2021 19:36
Ko je mogao da pretpostavi da će posle 9 odigranih kola i Bajern i Fener biti u donjem delu tabele sa po samo tri pobede. Utakmica u Minhenu igra se u utorak u 20.30.
Bajern

Mnogo oscilacija ima u igri Bajerna u ovoj sezoni. Ekipa koja je prošle sezone po prvi put igrala u plej ofu, sada ne može da se prepozna. U prvih devet kola ekipa Andree Trinkijerija ima samo tri pobede i čak šest poraza.Nije sve idealno ni u Bundesligi, i tu su zabeležili već dva poraza u dosadašnjih sedam kola. U prethodnom kolu Evrolige Bavarci su ubedljivo poraženi od Monaka, bilo je čak -23 u \'\'Kneževini\'\' za domaćina. Ovo im je tek četvrti meč na domaćem parketu u elitnom evropskom takmičenju, a u prva tri su imali dva poraza i samo jedan trijumf, i to protiv ekipe Milana.

Fenerbahče

Ako je za Bajern iznenađenje da ima samo tri pobede, za Fener je to senzacija. Tim trenera Aleksandra Đorđevića imao je nekoliko očajnih itakmica, a najgoru je odigrao u prošlom kolu kada ih je Milano ostavio na samo 43 ubačena poena i to u sred Istanbula. Još je to čudnije kada su košarkaši Fenera pre samo sedam dana slavili u Moskvi protiv CSKA, kome su se osvetili za izbacivanje u četvrtfinalu prošle sezone. Inače, Fenerbahče je na strani izgubio četiri puta, pre tog trijumfa u Moskvi, mada je protiv Reala i Olimpijakosa odigrao odlično i gubio sa jednim, odnosno dva poena razlike. Iskusni turski tim moraće da podhitno veže seriju pobeda i priključi se timovima iz gornjeg dela tabele Evrolige.

Predlog

Mogao bi meč u Minhenu da bude poslednji za Aleksandra Đorđevića ukoliko bi Fener izgubio od Bajerna. Međutim, ne verujemo u tu mogućnost, bivši srpski selektor ima ogroman ugovor i upravi Fenera ne bi išlo u prilog da se tako rano rastaje s njim. Nešto slično se događalo sa Igorom Kokoškovim prošle sezone, kada je Fener takođe loše startovao, ali je u drugom delu sezone bio vrlo ubedljiv i nije otišao na Fajnal for samo zbog činjenice da je nekoliko igrača i Kokoškov, imalo koronu za vreme četvrtfinala protiv CSKA. Pokušaćemo sa dvojkom na ovom meču, a za pobedu gostiju u kladionici Meridianbet dobija se koeficijent 2.04.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.