Sreda, 17/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
17/11Anadolu Efes vs Olympiakos Piraeus1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
15/11/2021 19:52
Šampion Evrope se polako podiže, ali je to još daleko od izdanja iz prethodne dve sezone. Meč sa Pirejcima igra se u sredu u 18.30.
Anadolu Efes

Posle neočekivanog poraza od Zenita u Istanbulu Efes se malo pribrao i dobio tri meča u nizu. Dva puta su bili sigurni u domaćem prvenstvu, ali je mnogo značajnija pobeda ostvarena u Evroligi na gostovanju u Berlinu protiv Albe. To je bila tek treća pobeda u devet odigranih utakmica, što je za branioca naslova veoma loš skor. Mnogo je problema u timu Efesa, a sve je kulminiralo sukobm trenera Ergina Atamana i MVP-a prošle sezone, Vasilija Micića. Pokušao je iskusni strateg da trenira strogoću na svom najboljem igraču, ali je brzo uvideo da ne može bez Micićevih poena i asistencija. I u Berlinu je srpski plejmejker bio ubedljivo najbolji, pa se od njega očekuje da predvodi ekipu i u narednim mečevima, pogotovo jer je Šejn Larkin daleko od stare forme. \'\'Pivari\'\' su Albu dobili sa 27 poena razlike, a pored Micića, odlične partije pružili su Kruno Simon i sve bolji centar Tibor Plajs.

Olimpijakos

Pirejci mogu sasvim da budu zadovoljni dosadašnjim učinkom. Imali su malo i sreće u nekim mečevima koje su dobili u neizvesnim završnicama, poput onog protiv Fenerbahčea, ali su neke na isti način i gubili, kao protiv Barselone u BlauGrani. U prošlom kolu je Olimpijakos izgubio u Sankt Peterburgu, što mu je bio tek treći poraz u devet kola, što ih je dovelo na visoko četvrto mesto. Glavni cilj tima iz Atine je da se domogne plej ofa, u kom nisu igrali prošle sezone, a sve preko toga je čist ćar. U dosadašnjem delu sezone istakli su se novajlije Fol i Dorsi, a na startu sezone najbolji je bio bugarski košarkaš Saša Vezenkov. Kada dobro igra Kostas Slukas i Pirejci češće pobeđuju.

Predlog

Efes je dobio pet prethodnih duela sa Olimpijakosom u Evroligi, a slavili su na poslednja četiri duela u svojoj Sinan Erden areni. I sada su favoriti, i pored mnogo lošijeg starta u odnosu na Pirejce. Ubeđeni smo u pobedu turskog tima, pogotovo jer Olimpijakos još nije pobedio na strani, već je poražen na sva tri gostovanja, u Barseloni, Moskvi i Sankt Peterburgu. Za jedinicu, koja je naš predlog, u kladionici MaXbet dobija se koeficijent 1.47.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.