Sreda, 17/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
17/11FC Barcelona vs CSKA Moskva1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
15/11/2021 20:19
Dve godine CSKA nije slavio protiv Barselone. Teško da će to uraditi i sada. Meč u Blaugrani igra se u sredu u 21 čas.
Barselona

Katalonci su napravili lošu uvertiru za derbi sa Moskovljanima. Oni su u ACB ligi poraženi na svom parketu od Valensije u 10. kolu, što im je bio prvi poraz u španskom prvenstvu ove sezone. Što se Evrolige tiče Barsa ima sedam trijumfa i dva neuspeha, a u prošlom kolu je deklasirala Baskoniju kao domaćin. Jedina dva poraza Katalonci su doživeli na dva prethodna gostovanja, prvo u Tel Avivu protiv Makabija, a onda i u Milanu protiv Armanija. Nikola Mirotić je i dalje predvodnik ovog tima, dok ulogu trenera Šarunasa Jasikevičijusa na parketu igra plejmejker Nik Kalates. Barsa je odlično sklopljena ekipa, sa dobrim pojedincima, ali je pre svega jaka kao kolektiv, što je za ovo takmičenje jako bitno.

CSKA

Najmaleroznija ekipa od starta sezone je svakako moskovski CSKA. Već u prvoj utakmici protiv Armanija u Milanu povredio se startni centar Nikola Milutinov, a nešto kasnije van parketa je određeno vreme bio Tornike Šengelija, koji je proglašavan za najboljeg igrača dva uzastopna kola. U odsustvu dvojice najboljih visokih igrača \'\'Armejci\'\' su imali dosta problema, ali je tada sve na svoja pleća preuzeo fantastični Klajburn. Sada se Šengelija vratio u tim, ali CSKA još ne igra onako kako se od jednog od favorita za titulu očekuje. U proplom kolu su, uz dosta sreće, pobedili Makabi u Tel Avivu, ali trener Itudis, osim bodovima, može biti zadovoljan sa malo drugih stvari. Na četiri dosadašnja gostovanja CSKA je slavio samo u Istanbulu protiv Efesa, kada je postigao 100 poena, a na ostala tri, u Milanu, Lionu i Monte Karlu su gubili.

Predlog

Mada se očekivalo da Aleksej Šved bude dostojna zamena za Majka Džejmsa, to se još nije dogodilo, a pitanje je da li će se dogoditi. Šved je već u godinama, nije to više onaj strelac kakav je bio, ali Moskovljani imaju i druge adute. Ono što nijen dobro po njih je taj poraz Barselone od Valensije u nedelju, pa sumnjamo da Katalonci mogu za tri dana da dva puta izgube na svom parketu, a pritom su dobijali ruski tim u tri prethodna okršaja. Predlažemo jedinicu, a koeficijent za nju u kladionici MaXbet iznsi 1.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.