Sreda, 17/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
17/11Maccabi Tel Aviv vs AS MonacoUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 79.50
9 / 10 Ulog
16/11/2021 12:36
U 10. kolu Evrolige u Tel Avivu se sastaju domaći Makabi i gostujuća ekipa Monaka. Meč počinje u sredu sa početkom u 20.05.
Makabi

Makabi je jedan od najtrofejnih košarkaških klubova na svetu, osvojili su 6 puta titulu klupskog prvaka Evrope i 55 puta titulu košarkaškog prvaka Izraela, a bili su najbolji i u brojnim drugim takmičenjima u kojima su učestvovali. Ostaje kao kuriozitet da su osvojili i Jadransku ligu 2012. godine. Posle razočaravajuće prošle sezone u Evroligi kada su sa 14 pobeda i 20 poraza osvojili 13. mesto i bili daleko od plej-ofa, ove sezone su krenuli sasvim zadovoljavajuće. Imaju 6 pobeda i 3 poraza, a u poslednjem kolu Evrolige su u napornom meču izgubili u Moskvi protiv Cska. Trener Janis Sferopulos je rešio da u izraelskom šampionatu da dan odmora trojcu sa velikom minutažom u Evropi i to Deriku Vilijamsu, Kinanu Evansu i Anđelu Kalojaru. Svakako nije očekivao da će u utakmici sa Hapoel Eilatom igrati utakmicu sa dva produžetka u kojoj će Skoti Vilbekin igrati 44 minuta u teško izvojevanoj pobedi. Izraelski velikan ovaj put u Evroligi ima brojna ofanzivna oružja na raspolaganju, previše toga se u prošloj sezoni polagalo na napadačko raspoloženje Vilbekina, Tajlera Dorsija i Antu Žižića. Pridodata su kvalitetna pojačanja, posebno se ističu Džejms Nanali, Džejlen Rejnolds kao i pomenuti Vilijams i Evans između ostalih, uz naravno odlazak Dorsija.

Monako

Monako je napravio tim sa velikim brojem kvalitetnih igrača. Trener Zvezdan Mitrović ima muke kako da mu svi košarkaši budu takmičarski uključeni. Jedan od retkih koji je ostao u ekipi iz prošle sezone, Rob Grej, ima zanemarljiv učinak u Evroligi, a crnogorski stručnjak ga koristi više u francuskom šampionatu kao neku vrstU zamene za Majka Džejmsa, koji se retko pojavljuje u utakmicama domaće lige. Zanimljivo da je Grej prošle sezone bio igrač sa najviše poena u proseku u timu sa Azurne obale, u utakmicama Evrokupa je imao 18,2 poena, a u utakmicama francuske lige je imao 13,4 poena u proseku. Ove evroligaške sezone u prvih deset igrača po proseku broja poena nijedan nije bio prošle košarkaške godine u Monaku (Džejms, Anđušić, Bejkon, Hol, Tomas, Motiejunas, Vesterman, Dialo, Motum i Li). Sa ovolikim brojem napadački talentovanih igrača prevođenih Majk Džejmsom jedino je i moguće očekivati ekipu koja će biti potentna u napadu, a u odbrani bi ipak moglo da škripi bar u početku.

Predlog

Naše mišljenje da će višestruki evrospki prvak iz Izraela biti ofanzivno raspoložen u ovom evroligaškom meču sa Monakom. Granica da će Makabi dati više poena je postavljena na 79,5 poena u Meridianbet kladionici, u kojoj koeficijent iznosi 1.73.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.