Sreda, 17/11 - Košarka, Hrvatska, A1 Liga
17/11KK Zabok vs KK Dubrava ZagrebHendikep(Sa produžetkom)tip: 1 -9.50
7 / 10 Ulog
17/11/2021 11:44
U Zaboku, u okviru hrvatske Premijer lige, sastaju se domaća ekipa Zaboka i ekipa Furnira, koja dolazi iz zagrebačkog kvarta Dubrave. Radi se o klubovima sa različitim ambicijama u šampionatu Hrvatske, dok je tim iz Zaboka poslednjih godina redovni učesnik plej-ofa, dotle se tim iz Dubrave redovno bori za opstanak. Meč počinje u sredu u 19.00.
Zabok

Zabok u dosadašnjem delu hrvatskog prvenstva ima 3 pobede i 6 poraza, došlo je do promene i trenera u ovoj sezoni, pa je umesto Zdravka Radulovića u oktobru trenersku palicu preuzeo Jakša Vulić. Doveli su i dva dobra pojačanja za hrvatske prilike, došli su američki bek Džarvis Garet i Jure Gunjina. Garet ima evropsko iskustvo igranja u Mađarskoj, Slovačkoj i Grčkoj, dok je Gunjina imao sasvim solidne brojke u Škrljevu, Zrinjskom i Breidabliku, na Islandu. Trener protivničke ekipe u ovom meču, Jeronimo Šarin, je istakao da je Zabok dolaskom Gunjine i Gareta definitivno puno jači i da sada imaju 10 seniorskih igrača na raspolaganju što klubovi osim ABA ligaša i nemaju u ovom rangu takmičenja.

Furnir

Furnir ima isti broj pobeda kao i Zabok, takođe tri, samo što imaju jedan poraz više, odnsono 7. Za razliku od Zaboka koji je poslednju utakmicu odigrao 7. novembra, košarkaši Furnira su imali naporan meč protiv Sonik Puntamike iz Zadra u nedelju. Taj meč su igrači Furnira dobili rezultatom 69:65. Trener Furnira Jeronimo Šarin je rekao da je to bila teška utakmica iz koje su izvukli maksimum u ovom trenutku kada imaju problema sa bolestima i povredama. Momci iz Dubrave su ovaj meč sa Sonik Puntamikom igrali uglavnom sa 6 igrača u rotaciji. Posle ovog meča najbolji igrač Furnira Igor Marić je napustio tim zato što je našao košarkaški angažman na Islandu. Marić je prvi strelac ekipe sa 13,2 poena u proseku, mnogo je značio ekipi i ljudski i igrački, a po kazivanju trenera Šarina, Marić mu je bio desna ruka na terenu i čekaće reprezentativnu pauzu da nađu alternativno rešenje za najboljgeg svog igrača u dosadašnjem delu sezone. U poslednjem meču hrvatske lige Marić je na terenu proveo 39 minuta.

Predlog

Naše mišljenje da je Zabok odmorniji i kvalitetniji rival u ovom trenutku od umornog Furnira. Zabok ima više kvalitetnih igrača na raspolaganju, a i nije imao utakmicu desetak dana i spremno čeka ekipu iz Dubrave. Naš predlog je da će Zabok pobediti više od 9 poena razlike ekipu Furnira. Za jedan od alternativnih hendikepa na granici 9,5 i igru H1 Meridianbet kladionica nudi koeficijent od 1.73.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.