Petak, 19/11 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
19/11Anadolu Efes vs AS MonacoUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 163.50
7 / 10 Ulog
19/11/2021 09:33
U 11. kolu Evrolige u Istanbulu se sastaju Anadolu Efes i novajlija u Evroligi, ekipa Monaka. Susret turske ekipe koju sa klupe vodi Ergin Ataman i koja se nalazi u seriji, od 4 pobede u najjačem evropskom klupskom takmičenju i turskoj ligi i tima koji dolazi iz Kneževine Monako obećava mnogo uzbuđenja i efektnih poteza. Meč je zakazan za četvrtak u Sinan Erdem Domu, sa početkom u 18.15.
Anadolu Efes

Aktuelni prvak Evrolige se polako vraća u formu iz prošle sezone, u kojoj su osvojili trofeje, i u Evroligi, ali i u turskom šampionatu. Kada su svi na okupu i potpuno zdravi, Anadolu Efes jasno pokazuje zašto su osvojili titulu u Evropi, ali zašto su i ove sezone jedan od glavnih favorita za osvajanje Evrolige. Predvođeni odmornim i motivisanim Vasilijem Micićem nema protivnika u Evropi kome igrači Efesa ne bi smeli da izađu na crtu. Šejn Larkin, jedan od dva najbitnija igrača u turskoj ekipi, još nije dostigao nivo iz prošlih sezone, što je i razumljivo pošto je imao problema sa povredama u pripremnom periodu. Ovaj američki bek ove sezone ima 11,8 poena u proseku na 10 mečeva, u prošloj pobedničkoj sezoni je imao 15,1 poena. Najveća žal za nedovršenom sezonom 2019-2020 zbog COVID-19 se nalazi upravo kod Larkina, koji je upravo tada igrao košarku života i nesumnjivo bio na putu da bude najkorisniji igrač Evrolige sa 22,2 poena u proseku na 25 mečeva. Kad, i ako se, i Larkin se vrati u napadačku formu iz poslednjih godina teško je odrediti ko bi mogao da stane na put Anadolu Efesu. Tu su brojna ofanzivna oružja na raspolaganju treneru Atamanu, Micić, Bubua, Larkin, Simon, pod košem Moerman, Plajs, Danston pa i Filip Petrušev.

Monako

Monako je protiv Makabija u prošlom kolu Evrolige bio u igri do same završnice, ali na kraju nisu mogli ništa protiv inspirisanog Skotija Vilbekina, pa im je Izraelska ekipa dala 33 poena u poslednjoj četvrini. Na ovom meču tim koji sa klupe predvodi Zvezdan Mitrović je još jednom pokazao da su u napadu moćni, ali u odbrani ipak škripi. Leo Vesterman je zbog povrede butine je veoma neizvestan za duel protiv Anadolu Efesa. Projektovani vođa Monaka Majk Džejms i nije u najboljoj šuterskoj formi, primećuje se da nije prošao cele pripreme sa ekipom, a i sam tim Monaka ima mnogo novih igrača ove sezone, tako da se još uigravaju. Sjajni poenter Džejms ove sezone u Evroligi ima samo 14 poena u proseku na 10 mečeva, kažemo samo, zato što je prošle u CSKA ima 19,3 poena u proseku na 27 mečeva, a u sezoni 2019-2020 je imao 21,1 poena u proseku na 28 utakmica. Iste nedovršene sezone, kad je i Larkin igrao najbolju košarku u Anadolu Efesu, Džejms je imao svoje najsvetlije trenutke u CSKA. Posebno brine Džejmsov šut za 3, u utorak protiv Makabija je šutirao 1 od 9, na nivou cele sezone ima samo 25,8 procenata u šutu za 3. Ekipa Monaka ima veliki broj ofanzivno talentovanih igrača, pored Džejmsa tu su Anđušić, Tomas, Bejkon. Možda priliku u odsustvu Vestermana dobije i ponajbolji igrač iz prošle sezone Rob Grej, koji je sa ekipom na ovim gostovanjima, a mnogo veći učinak ima u francuskoj ligi ali i zanemarljivu mintažu u Evroligi.

Predlog

Naše mišljenje da će na meču Anadolu Efesa i Monaka pasti više od 163,5 poena (uključujući produžetke), radi se o napadačkim vrlo dobrim ekipama, sa sjajnim individualcima. Za igru + ukupno poena sa produžecima na granici 163,5 kladionica MaxBet nudi koeficijent 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.