Subota, 20/11 - Košarka, Nemačka, BBL
20/11Crailsheim Merlins vs Hamburg TowersUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 163.50
7 / 10 Ulog
19/11/2021 22:08
U okviru 8. kola nemačke Bundeslige u košarci, u Krajlshajmu se sastaju istoimena domaća ekipa i tim Hamburga. Ovaj meč je poslednji meč Krajlshajma i Hamburga pred petnaestak dana pauze zbog Fibinih reprezentativnih prozora. Utakmica je zakazana za subotu sa početkom u 20.30.
Krajlshajm

Krajlshajm je posle prošle sjajne sezone u kojoj su prvi put u istoriji ušli u plej-of nemačkog najvišeg ranga takmičenja, nastavio istim dobrim putem i ove sezone. U Bundesligi imaju 4 pobede i 3 poraza, prošli su u polufinale nemačkog kupa i idu dalje u Fibinom Kupu Evrope. U evropskom takmičenju su imali jaku grupu sa prvacima Danske Bakken Bersima, grčkim Peristerijem i učesnikom VTB lige Tsmoki Minskom. Nemačka ekipa je bila prva u grupi i zajedno sa danskom ekipom ide dalje. HAKRO Merlini, kako im glasi nadimak, imaju najviše datih poena po utakmici u nemačkom šampionatu, i to 93,4 poena u proseku na 7 mečeva. Mada ovaj broj poena treba da se uzme sa rezervom jer su u prvom i trećem kolu imali dva neobična meča u kojima su dali po 111 poena, u jednoj od tih utakmica je bio i produžetak. Šutiraju najbolje za tri u ligi, jedini iznad 40 procenata (41,5%) i sa linije za slobodna bacanja su najbolji u ligi, imaju 81,5 procenata. Najistaknutiji pojedinac u dresu Krajlshajma je Ti Džej Šorts, koji je najbolji strelac ekipe sa 18 poena u proseku, ima i najviše asistencija u ekipi i to 7,9, i uz Džarena Luisa ima najviše skokova u proseku i to 4,3. Vredi istaći da je Ti Džej Šorts u prošloj sezoni bio igrač Hamburga i da bi trebalo očekivati poseban meč od jednog od najboljih strelaca i asistenata u čitavoj Bundesligi. Od drugih igrača se ističu pomenuti Luis, Moris Staki i Terel Haris.

Hamburg

Hamburg ima takođe lepu sezonu, u Bundesligi se nalaze na vrhu, u grupi timova su koji imaju 5 pobeda i 2 poraza, zajedno sa Bajernom i Bonom. U drugom po snazi evropskom klupskom takmičenju, Evrokupu, imaju samo jednu pobedu i 4 poraza, ali daleko od toga da su razočarali. Prioritet u evropskom takmičenju je sticanje iskustva, provera organizacionih kapaciteta i promocija košarke u gradu na severu Nemačke. Tim koji sa klupe vodi Pedro Kaljes je četvrti po broju datih poena u Evrokupu, imaju 85,60 poena u proseku, ali i primaju najviše poena u jakom takmičenju, nalaze se na poslednjem 20. mestu sa 91,8 primljenih poena u proseku. Ni na ovom meču neće biti Maika Kocara, Estonac je sa 2 metra i 11 centimetra ubedljivo najviši igrač u ekipi i predstavlja značajno prisustvo u reketu, tako da bi odbrana mogla da im bude još poroznija u njegovom odsustvu. Najbitniji igrači su Kaleb Homsli, Džejlon Braun, a mogla bi se očekivati i dobra partija Reja Mekaluma, kome će reprezentativna pauza dobro doći da se bolje spremi za nastavak sezone, imajući u vidu da je Mekalum došao u Hamburg tek krajem oktobra i da nije prošao pripreme sa ekipom.

Predlog

Naše mišljenje da će u duelu Krajlshajm Merlina i Hamburg Tornjeva pasti više poena od zadate margine, granica je postavljena na 163,5 poena (uključujući produžetke) u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 1.89.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.