Ponedeljak, 29/11 - Košarka, Međunarodni, World Cup Qualification
29/11Russia vs IcelandUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više
1 / 10 Ulog
28/11/2021 10:42
U Sankt Peterburgu u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Japanu, Filipinima i Indoneziji sastaju se reprezentacije Rusije i Islanda. Ovo će biti drugo domaćinstvo Rusije u dva kola, kao razlog se navodi problem sa halom na Islandu. Meč Rusije i Islanda je zakazan za ponedeljak 29. novembar, sa početkom utakmice u 18.00.
Rusija

Rusija je u prvom kolu u Sankt Peterburgu, u hali Jubilejni, pobedila reprezentaciju Italije rezultatom 92:78. Na istom mestu će dočekati i reprezentaciju Islanda, uz pojačanje trija iz evroligaške ekipe Zenita. Ta trojica igrača su Dmitri Kulagin, Andrej Zubkov i Denis Zaharov. Novi trener reprezentacije Rusije od oktobra je srpski stručnjak Zoran Lukić, koji je izjavio da u njegovom timu neće biti mesta za Amerikance. Zoran Lukić je došao u rusku košarku 2006. godine, osim jedne sezone u turskom Banvitu (2014-2015) je veći deo trenerske karijere proveo na mestu prvog trenera Nižnji Novgoroda, na mestu na kojem se nalazi i danas. U prvom meču protiv Italije najbolji na terenu je bio upravo igrač Nižnji Novgoroda Anton Astapković, tri od četiri dvocifrena igrača na toj utakmici su bili iz tima koji dolazi iz grada koji se skraćeno naziva Nižnji, a od 1932. do 1990. godine je nosio i naziv Gorki, po piscu Maksimu Gorkom. Pored Astapkovića to su bili Sergej Torpov sa 17 poena i Ivan Strebkov sa 10 poena, jedini koji nije iz Nižnji Novgoroda a u društvu dvocifrenrih je bio Artem Komolov sa 12 poena, igrač Uniksa Kazanja.

Island

Među najpopularnijim kolektivnim sportovima na Islandu su rukomet, koji mnogi smatraju i nacionalnim sportom i fudbal, naravno najvažnija sporedna stvar na svetu ima veliki broj pristalica i u ovoj ostvrskoj zemlji. Košarka ima svoje ljubitelje i na Islandu, ali nemaju mnogo uspeha u ovom sportu. Dva puta su bili učesnici šampionata Evrope u košarci, oba puta ne tako davno 2015. i 2017. godine, sa ne baš nekim uspehom, pošto se vodi da su bili na poslednjem 24. mestu, zbog svih poraza (dva puta po 5) i najslabijeg odnosa datih i primljenih poena. Prvo ime islandske reprezentacije i igrač koji zbog svojih klupskih obaveza nije bio uvek u mogućnosti da se stavi na raspolaganje nacionalnom timu je Martin Hermanson, igrač Valensije. Hermanson je u prvom kolu protv Holandije igrao prvi put za Island još od avgusta 2019. godine, bio je sjajan i vodio je svoj tim do pobede u gostima, imao je 27 poena na kraju. Ostali dvocifreni igrači protiv Holandije su bili Elvar Fridikson sa 16 poena, igrač belgijskog Antverpena, Egir Steinarson sa 15 poena, igrač španske Gipuzkoe i Jon Aksel Gudmundson sa 11 poena, koji je igrač Fortituda iz Bolonje. Islandska reprezentacija sad već tradicionalno voli da igra malo bržu, otvoreniju košarku i njihova liga je poznata po velikom broju poena.

Predlog

Mišljenja smo da će Rusija dati više od 80 poena na utakmici protiv Islanda. Domaća reprezentacija nije putovala između dva kola, sve su to igrači iz ruskih klubova, uz pojačanje tri igrača Zenita su opravdano favoriti protiv Islanda. Sa druge strane reprezentacija Islanda je već nekoliko dana na zamornom i dugom putovanju, ipak je uobičajeno da se u ovim kvalifikacijama jedna utakmica igra na strani, a jedna pred svojim navijačima. Za igru Rusija uključujući produžetke daje i alternativnu granicu od 80,5 poena kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.61.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.