Petak, 03/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
03/12ALBA Berlin vs MilanoHendikep(Sa produžetkom)tip: 2 -3.50
8 / 10 Ulog
01/12/2021 11:45
U Berlinu u 13. kolu Evrolige se sastaju Alba i Olimpija Milano, domača ekipa će želeti da nastavi tamo gde je stala prošle nedelje protiv Makabija, dok gosti iz Milana po svaku cenu žele da prekinu niz od 3 poraza u najjačem košarkaškom klupskom takmičenju u Evropi. Utakmica je zakazana za petak 3. decembar, sa početkom u 20.00.
Alba

Alba iz Berlina ima 4 pobede i 8 poraza ove sezone u Evroligi, nalaze se u grupi timova koji dele od 13 do 15 mesta na tabeli, a uz njih to su timovi Crvene zvezde i Baskonije. Berlinci imaju dve pobede kući, protiv Fenerbahčea i Makabija i dve pobede na strani, protiv Crvene zvezde i Žalgirisa. Kada su zdravi i kompletni najveća snaga Albe su nemački reprezentativac Maodo Lo, švedski internacionalac Markus Erikson i Amerikanac Luk Sikma, vredi istaći i pomalo iznenađujuće dobre partije Oskara da Silve ove sezone, koji je tek ove godine započeo profesionalnu košarkašku karijeru u Evropi, posle studija i igranja koledž košarke u Americi. Nemački tim u domaćem šampionatu ima 5 pobeda i 3 poraza. Jovel Zosman je odigrao jednu od boljih utakmica u dresu Albe baš protiv svog Makabija iz Tel Aviva, uz ogradu da stvarno nije bilo potrebe za nesportskim potezom i guranjem Džejmsa Nanelija.

Olimpija Milano

Olimpija Milano je u nizu od 3 poraza u Evroligi, mnogo više od izgubljenih utakmica je navijače Milaneza zabrinulo način na koji su izgubili neke od tih mečeva. Prvo su u jednom od najubedljivih poraza u poslednjim godinama pognute glave napustili teren u gostima protiv Uniksa, izgubili su 26 poena razlike- Da bi prošle nedelje na svom terenu izgubili od Olimpijakosa 21 poen razlike. Čini se da je pauza od nedelju dana od poslednje utakmice dobrodošla izabranicima Etorea Mesine da se resetuju i krenu u nove pobede. Nema sumnje da je Olimpija Milano ekipa puna veterana i da im je odmor bio preko potreban, u nešto više od dva meseca odigrali su 24 utakmice, 9 u italijanskoj ligi, 12 u Evroligi i 3 u italijanskom Superkupu. Posle povrede Dinosa Mitoglua trener Mesina je potvrdio da traže igrača na tržištu koji će odmeniti Grka, po izveštaju medija izbor je pao na Amerikanca Bena Bentila, koji je ove sezone igrao za turski Bahčešehir. Vratio se i Malkom Dilejni protiv Olimpijakosa, posle više od mesec dana pauze u Evroligi.

Predlog

Mišljenje smo da je Olimpija Milano ekipa sa velikim brojem kvalitetnih pojedinaca i jedan od favorita za odlazak na Fajnal for Evrolige u košarci. Naš predlog je hendikep 2 na Olimpiju Milano protiv Albe iz Berlina i to da će ekipa iz Milana pobediti sa više od 3,5 poena razlike. Jedna od alternativnih granica je postavljena na 3,5 poena u MaxBet kladionici koeficijent iznosi 1.65.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.