Četvrtak, 02/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
02/12Žalgiris Kaunas vs Saski Baskonia SADUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 151.50
8 / 10 Ulog
01/12/2021 10:57
U Kaunasu, u 13. kolu Evrolige, sastaju se Žalgiris i Baskonija. Oba tima se nalaze u donjem delu tabele među slabije plasiranim timovima i žele da pobedom u ovom duelu poboljšaju svoje šanse za nastavak sezone u Evroligi. Meč je zakazan za četvrtak 2. decembar, sa početkom u 19.00.
Žalgiris

Žalgiris se posle pobede Panatinaikosa, u poslednjem kolu Evrolige protiv Zenita, ponovo nalazi usamljen na poslednjem mestu u najjačem evropskom klupskom takmičenju, imaju dve pobede i 10 poraza. Posle dva velika i značajna trijumfa na svom terenu, protiv Panatinaikosa i Fenerbahčea, izabranici Jure Zdovca su zabeležili ipak očekivani poraz na strani protiv jednog od favorita u Evroligi ove sezone, ekipe Barselone. Čini se da je slovenački stručnjak na klupi Žalgirisa uspeo u svojim namerama da igračima prenese ratnički duh, da se podrazumeva borba za svaku loptu i da energija uvek mora biti na visokom nivou. Pojačanja Zoran Dragić i Tai Vebster dobro odrađuju svoje minute, uz ogradu da je Novozelanđaninu ipak potrebno vreme da uđe u zadovoljavajuću fizičku kondiciju. Upravo je u u poslednjem meču protiv Barselone Vebster i dobio najviše minuta u utakmici Evrolige ove sezone, igrao je 21 minut i bio najefikasniji u litvanskom timu sa 13 poena. Dve pobede Žalgirisa u Evroligi su dokaz da je kolektiv iznad pojedinca u timu iz Kaunasa. Protiv Panatinaikosa dvocifreni i najbolji na meču su bili Marek Blažević, Tajler Kavana, Arturas Milaknis i Edgaras Ulanovas, dok su u trijumfu protiv Fenerbahčea opet dvocifreni bili Ulanovas i Amerikanac Kavana, ali su se istakli i Mantas Kalnietis, koji je pored 11 poena imao i 11 asistencija, kao i dva pojačanja Dragić i Vebster, koji su takođe imali dvocifren broj poena, dok je Amerikanac Džoš Nibo u duelu sa turskom ekipom imao najviše skokova na terenu, i to 7 skokova.

Baskonija

Baskonija je svakako više očekivala u dosadašnjem delu sezone u Evroligi, imaju samo 4 pobede i 8 poraza. Trijumfe su ostvarili protiv Panatinaikosa, Monaka i Crvene zvezde u svojoj dvorani i jedinu pobedu na strani su ostvarili protiv Albe. Španski klub je doveo kao pojačanja ove sezone jednog od najboljih igrača Bajerna u prošloj Amerikanca Vejda Boldvina i jednog od najboljih igrača Albe Simonea Fontekia, došli su i iskusni povratnik Džejson Grejndžer, kao i Lendri Noko i Met Kostelo između ostalih, vredi pomenuti i starosedeoca Rokasa Giedraitisa. Ambicije Baskonije su daleko od mesta na kojem se trenutno nalaze, želeli su borbu za plej-of, zato je i došlo do promene trenera, umesto Duška Ivanovića je došao Neven Spahija. Nedelju dana pauze između dve utakmice u Evroligi je dobro poslužilo novom treneru Spahiji da se bolje upozna sa kvalitetima igrača i da kroz treninge uvežbavaju kako bolje da realizuju svoje zamisli na terenu u budućnosti.

Predlog

Očekujemo zanimljivu i neizvesnu utakmicu u Kaunasu. Pobednik je krajnje neizvestan, a naš predloga za ovaj meč je više poena ukupno. Granica je postavljena na 151,5 poena, a za više od tog broja u kladionici Mozzartbet koeficijent iznosi 1.70

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.