Petak, 03/12 - Košarka, Turska, BSL
03/12Pınar Karşıyaka vs GalatasarayUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 79.50
8 / 10 Ulog
02/12/2021 11:52
U 11. kolu turske lige u košarci. u Izmiru se sastaju Pinar Karšijaka i Galatasaraj. Obe ekipe imaju po 7 pobeda i 3 poraza i zajedno sa Gacijantepom se nalaze na deobi od 3. do 5. mesta na tabeli šampionata Turske u košarci. Meč je zakazan za petak 3. decembar, sa početkom u 17.00.
Pinar Karšijaka

Pinar Karšijaka je doživela ubedljiv poraz na strani protiv Fenerbahčea u utorak, rezultat je bio 91:69 u korist tima koji sa klupe vodi Alekandar Saša Djordjević. U tom meču za tim iz Izmira nije nastupio jedan od najboljih igrača Amat Mbaje, koji je imao obaveze u reprezentaciji Francuske. Ovaj Francuz sa senegalskim korenima u turskoj ligi ima 14 poena u proseku, dok je u Ligi šampiona i najbolji strelac Karšijake sa 15 poena u proseku. Trener Karšijake Ufuk Saridža je u drugom mandatu u ulozi trenera u klubu, u svom prvom boravku u sezoni 2014-2015 je doneo titulu zeleno-crvenima, tako što je Karšijaka u polufinalu izbacila Fenerbahče, a u finalu plej-ofa su nadjačali Anadolu Efes. Ta titula iz 2015. godine je jedan najvećih uspeha u istoriji kluba i druga titula uopšte, imaju i nacionalni trofej iz 1987. godine.
Najistaknutiji pojedinci ove sezone u Karšijaki pored Mbajea su Bonzi Kolson, ovaj Amerikanac je najbolji strelac ekipe u domaćoj ligi, ima 16,7 poena u proseku, duplo državljanstvo Sjedinjenih Američkih Država i Tunisa ima bivši igrač velikog broja klubova u Evropi Majkl Rol, tu su i Toni Tejlor i Džejms Blekmon. Dok su na poziciji centra u timu koji sa klupe vodi Saridža napravili rokadu i umesto Akila Mičela su doveli Aleksa Tajusa, još jedan košarkaški veteran u timu Karšijake, sa velikim evroligaškim iskustvom.

Galatasaraj

Galatasaraj je za razliku od Karšijake pobedio u utorak u nastavku turskog prvenstva, savladali su Bešiktaš u svojoj dvorani, na kraju je rezultat bio 90:73 u korist žuto-crvenih. Najbolji protiv Bešiktaša u redovima Galatasaraja je bio Di Bost, Amerikanac sa bugarskim pasošem je na kraju imao 24 poena. Pored Bosta najbolji igrači tima iz Istanbula su Melo Trimbl, Keri Blakšir i Devon Akon Pursel, dok je peti stranac u ekipi isto Amerikanac, ali manje zapažen centar Dejvid Kraviš. Za Galatasaraj se može reći da daju mnogo koševa, ali i da primaju mnogo poena. Prvi su po broju datih poena u turskoj ligi, imaju 90,4 datih poena u proseku, primaju 82,2 poena u proseku i po tom kriterijumu se nalaze na 12. mestu od šesnaest timova u turskoj ligi. Oba tima iz ovog duela igraju Ligu šampiona u organizaciji FIBA, tim iz Istanbula ima 3 pobede i 1 poraz, imaju velike šanse da prođe grupnu fazu, dok je Karšijaka na polovičnom uspehu u međunarodnom takmičenju, imaju 2 pobede i 2 poraza.

Predlog

Mišljenja smo da će Pinar Karšijaka posle ubedljivog poraza u utorak protiv Fenerbahčea izaći na teren u petak da dokažu da je to bio samo loš dan, uz verovatno kadrovsko pojačanje u vidu jednog od najboljih igrača u timu, Amata Mbajea. Radi se o timovima sa vrha tabele u jakoj turkoj ligi sa velikim brojem kvalitetnih košarkaških pojedinaca. Naš predlog je da će Pinar Karšijaka dati više od 79,9 poena u utakmici sa Galatasarajom. Za ovu igru i alternativnu granicu (79,5 poena) kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.72.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.