Utorak, 07/12 - Košarka, Francuska, Pro A
07/12AS Monaco vs Asvel Lyon-VilleurbanneHendikep(Sa produžetkom)tip: 2 -6.50
8 / 10 Ulog
07/12/2021 12:08
U 13. kolu šampionata Francuske u košarci sastaju se dva najveća favorita za osvajanje titule, Monako I Asvel. Zvanični sajt francuske lige vodi ovaj meč kao 13. kolo u ligi koje ostali timovi igraju 23. decembra u četvrtak, ova dva tima tada imaju evroligaške obaveze pa svoj meč trinaestog kola igraju u utorak. Meč se igra u Salle Gaston Medecin, domu košarkaša Monaka sa početkom u 18.00.
Monako

U Monaku još ne mogu da prežale poraz protiv Asvela pre 11 dana u Evroligi, utakmica koja je mogla biti prekretnica u pozitivnom smeru, Monaku je napravila velike probleme iz kojih je pitanje da li mogu da se izvuku u nastavku sezone u evropskom takmičenju? Ta utakmica u najjačem evropskom klupskom takmičenju je imala neverovatan završetak, igrač Asvela Vilijam Hauard je ućutkao celu halu trojkom skoro sa pola terena i doneo pobedu timu iz Vilerbana. Trener Monaka Zvezda Mitrović neće imati na raspolaganju na ovom meču Majka Džejms i dvojicu francuskih igrača Lea Vestermana i Džerija Butsijela. Upravo u izostanku ove dvojice domaćih igrača možda i leži najveći problem za trenera Mitrovića u ovom trenutku. Monako ima veliki broj stranaca, najviše u francuskoj ligi, čak 11, a zbog ograničenja broja ne mogu svi stranci biti u protokolu za utakmice francuske lige. Po pravilima svaki tim može u protokolu imati 6 stranaca, a od toga dvojica moraju imati državljanstvo neke države iz FIBA Evrope. Sa druge strane trenutno Monako ipak ima manji broj kvalitetnih francuskih igrača u svojoj ekipi nego Asvel, posebno imajući u vidu izostanak Vestermana i Butsijela. Na svom poslednjem meču u pobedi protiv Šalon-Remsa od stranaca u dresu Monaka nisu bili, pored povređenog Džejmsa, ni Dvejn Bejkon, Vil Tomas i Danilo Anđušić, između ostalih. U dosadašnjem delu francuske lige Monako ima 7 pobeda i 2 poraza.

Asvel

Asvel je imao značajno lakši posao od Monaka za vikend u francuskoj ligi, ubedljivo su rezultatom 88:67 pobedili tim Fos-Provence, na ovom meču nisu igrali Eli Okobo i Kostas Adetokumbo, kao razlog je naveden odmor. Vredi istaći da su na utakmici sa Fos-Provence u tim vratili Dilan Osetkovski i pojačanje, upravo iz Monaka, Markos Najt, koji su imali problema sa COVID-19. Tim iz Vilerbana u odnosu na Monako ima mnogo veći izbor dobrih francuskih igrača. Pored Okoba, tu su reprezentativac u poslednjim kvalifikacionim utakmicama za Francusku Pol Lakomb, vratio se iz povrede takođe igrač koji je nosio dres sa francuskim grbom, Antoan Dio, francuski reprezentativac je bio i Žak Kahudi, vredi istaći i mlade Francuze Metjua Strazela i talentovanog Viktora Vembanjamu. Ne sme se zaboraviti i na igrača koji je doneo pobedu u evroligaškom meču protiv Monaka Vilijama Haurda, a tu je još jedan domači igrač, centar Jusufa Fol. Asvel ima 7 pobeda i 3 poraza u dosadašnjem delu šampionata Francuske u košarci i imaju nameru da još jednom da savladaju velikog protivnika na gostujućem terenu.

Predlog

Monako želi po svaku cenu Asvelu da vrati za poraz u Evroligi, pitanje da li uz ograničenja broja stranaca i povrede bitnih igrača imaju snage za tako nešto? Naš predlog je da skoro kompletni Asvel, fali Amerikanac Rejmar Morgan, neće izgubiti više od 6 poena razlike u Monaku. Za razliku od Monaka koji se dugo mučio u svojoj utakmici francucke lige protiv Šalon-Remsa, Asvel je imao značajno lakši zadatak u svojoj utakmici domaćeg prvenstva. Za igru hendikep 2 na Asvel i granicu postavljenu na 6,5 poena kladionica Maxbet nudi koeficijent 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.