Petak, 10/12 - Košarka, Međunarodni, Liga ABA
10/12KK Borac Cacak vs KK FMPUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 164.50
8 / 10 Ulog
09/12/2021 22:59
U Čačku, u 11. kolu ABA lige, sastaju se stari znanci, ekipe Borca i FMP-a. Obe ekipe su u dobrom raspoloženju, Čačani su se vratili sa dve pobede sa dva poslednja gostovanja, dok je tim iz Železnika najprijatnije iznenađenje u regionalnom takmičenju ove sezone. Meč u dvorani kraj Morave je zakazan za petak 10. decembar, sa početkom u 20.00.
Borac Čačak

U Čačku se lakše diše, sa dva gostovanja, protiv direktnih rivala za opstanak, vratili su se kući sa dve pobede. Prvo su igrači trenera Marka Marinovića pobedili Krku u Novom Mestu rezultatom 97:90, da bi u poslednjem kolu pao i Split. Borac je slavio u Dalmaciji rezultatom 80:66. Sada Borac dočekuje FMP, nadaju se popunjenim kapacitetima hale, i po rečima trenera Marinovića na pomen Borca svi pomisle da je to ekipa koja pobeđuje samo na domaćem terenu, gde ima veliku prednost zbog domaćih navijača, ali po njegovim rečima su sa dve poslednje pobede uspeli da razuvere ljude i dokazali da itekako umeju da pobede i na strani. U dve poslednje pobede jedan od najboljih na terenu za Borac je bio Marko Pecarski, mladi centar je protiv Krke dao 19, a protiv Splita 26 poena. U stopu ga je pratio Hanter Hejl, Amerikanac je dao 27 poena protiv Krke, a protiv Splita je imao učinak od 11 poena. Vredi pomenuti i Savu Lešića, veteran je imao učinke od 14 i 11 poena na ova dva meča. Dok se ne sme zaboraviti na Argentinca Lautara Lopeza koji je pored 7 i 15 poena imao i 6 i 9 asistencija. Tim iz Čačka ima 4 pobede i 6 poraza u dosadašnjem delu ABA lige.

FMP

Šta reći za FMP? Tim iz Železnika ima 8 pobeda i samo 2 poraza u dosadašnjem toku regularnog dela u ABA ligi, nalaze se na trećem mestu na tabeli regionalnog takmičenja, ispred njih su samo Crvena zvezda i Partizan. FMP na terenu prikazuje raskošnu i razigranu košarku, daju najveći broj poena u ligi (83,7). Jedina dva poraza u regionalnom takmičenju su pretrpeli na gostovanjima protiv Budućnosti i Partizana. FMP ove sezone igra na pogon dva Amerikanca, Brajs Džons igra košarku života i treći je strelac ABA lige sa prosekom od 16,4 poena po meču, ujedno i četvri asistent (5,4 asistencija) u regionalnom takmičenju. Američki bek se na ovoj utakmici vraća u Čačak u kome je proveo dve sezone. Čačani kažu, operi ruke u Moravi da bi bio dobar šuter u košarci. Džons se izgleda okupao ceo u Moravi, kako drugačije objasniti ovu eksploziju talenta. Drugi Amerikanac je Garet Nevels, ovaj američki bek ima 14,2 poena u proseku po meču. Od domaćih igrača vredi istaknuti Danila Tasića koji ima 13,9 poena i neštO preko 6 skokova u proseku i Nenada Nerandžića sa 10,7 poena i 5,5 skokova u proseku po meču.

Predlog

Borac Čačak je sa dve poslednje pobede skinuo veliki pritisak i u meč sa ekipom FMP-a ulazi u vedrom raspoloženju, sa druge strane FMP je već sada pobrao simpatije velikog broja košarkaških zaljubljenika i nema potrebe da menjaju svoj napadački stil igre. Naš predlog je da će na meču biti više od 164,5 poena ukupno. Za ovaj tip u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.