Nedelja, 12/12 - Košarka, Međunarodni, Liga ABA
12/12Mega Vizura vs KK SplitUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 80.50
8 / 10 Ulog
11/12/2021 12:22
U 11. kolu u Beogradu se sastaju Mega i Split. Ovaj meč je od izuzetne važnosti za mladu ekipu Mege jer se ipak radi o duelu sa jednom o slabije plasiranih ekipa u ABA ligi, dok gosti iz Splita traže iznenađenje i prvu pobedu na strani ove sezone u regionalnom takmičenju. Meč je zakazan za nedelju 12. decembar u Hali sportova \'\'Ranko Žeravica\'\' na Novom Beogradu, sa početkom u 12.00.
Mega

Tim koji sa trenerske klupe vodi Vlade Jovanović ima 4 pobede i 6 poraza u ABA ligi ove sezone i jasno je da ovaj novi tim Mege teško da će doći do broja pobeda iz prošle sezone. Tada je tim Mege imao 14 pobeda i 12 poraza na kraju i čak dva igrača su bila u idealnoj prvoj petorci ABA lige. Ta dvojica su naravno Filip Petrušev, koji je sada igrač u klupskom prvaku Evrope Anadolu Efesu, i Marko Simonović koji je potpisao trogodišnji ugovor sa slavnim Čikago Bulsima. Ipak, nije ni sadašnji tim Mege lišen mladih, kvalitetnih igrača i čini se da dolazi pravi protivnik da talentovani košarkaši iskažu sav svoj potencijal. Mega ove sezone u ABA ligi je sve svoje pobede ostvarila na domaćem terenu, dve su bile posebno impresivne protiv Budućnosti i Cedevita Olimpije, preostale dve su bile protiv SC Derbija i Krke. Glavni dirigent u Megi, i jedan od naiskusnijih sa 27 godina, je Skuči Smit. Amerikanac je najbolji asistent u ekipi sa skoro 7 asistencija u proseku po meču. Tri igrača koji imaju dvocifren broj poena u proseku su najbolji strelac Boriša Simanić (13,0), Karlo Matković (11,6) koji je i najbolji skakač u timu sa 6,4 skokova i Malkolm Kazalon (11,1). Od ostalih igrača ističu se centar, Poljak Aleksander Balcerovski, drugi Hrvat u Megi, pored Matkovića, je Matej Rudan, dok se posebna pažnja u klubu vodi prema supertalentovanim srpskim igračima Nikoli Joviću (2003) i Nikoli Đuriđiću (2004).

Split

U iskrenoj ispovesti za Slobodnu Dalmaciju Roko Leni Ukić je otvorio dušu i pričao o svim problemima koji muče košarkaški klub iz Splita. Po Ukiću je nezamislivo da jedan ozbiljan košarkaški klub nema sportskog direktora i smatra da su timu potrebna pojačanja. Pojačanja su od tog intervjua i došla, doduše ne ona koja su bila visoko na listi želja. Najviše se govorilo da bi u Split mogli da dođu, između ostalih, Filip Krušlin koji je na kraju završio u Sasariju i Blaž Mesiček koji je posle neuspešnog početka sezone na Rodosu bio bez kluba, pa se kasnije za slovenačkog igrača pisalo da je na probi u Fortitudu iz Bolonje. Došli su u Split Slovenac Maj Kovačević, koji nije imao igrački angažman ove sezone, ali jeste u prošlosti igrao za žute i ostao u lepom sećanju kao dobar šuter sa distance, a stigao je i Splićanin Josip Jukić. Ekipa Splita će ostati u Beogradu nekoliko dana, prvo žuti igraju utakmicu protiv Mege u nedelju, a onda i utorak igra protiv FMP-a. Na ovim mečevima se ne očekuje povratak iskusnog Ukića, hrvatskom veteranu je određena pauza od najmanje mesec dana krajem novembra zbog povrede stopala. Od preostalih igrača vredi istaći hrvatskog reprezentativca Tonija Perkovića, Slovenca Nejca Bariča, u poslednjem meču za Split odigranom u petak u pobedi protiv Furnira najbolji strelac je bio reprezentativac Bosne i Herecgovine Sani Čampara sa 19 poena. Dok se u borbi pod košem u timu koji sa klupe vodi Srđan Subotić ističu iskusni Karlo Zganec i Darko Bajo. Split ima 2 pobede i 8 poraza u dosadašnjem delu sezone u ABA ligi.

Predlog

Naš predlog je da će Mega dati više od 80 poena na meču protiv Splita. Mladi i talentovani igrači Mege bi trebalo da imaju dobru priliku da se razmahnu i pokažu deo svojih košarkaških sposobnosti u meču sa Splitom, koji se nalazi na začelju tabele ali ne dolaze sa belom zastavom. Za tip domaćin daje više od 80,5 poena na meču koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.57.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.