Utorak, 14/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
14/12Fenerbahçe vs Maccabi Tel AvivUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 156.50
7 / 10 Ulog
13/12/2021 18:29
U 15. kolu Evrolige u Istanbulu se sastaju Fenerbahče i Makabi, turski tim želi po prvi put ove sezone da poveže tri pobede u nizu u najjačem klupskom takmičenju i potvrdi da se nalazi u dobroj formi, dok izraelski košarkaški velikan po svaku cenu želi da izbegne i peti poraz u nizu u EVroligi. Meč u Ulker areni je zakazan za utorak 14. decembar, sa početkom u 18.45.
Fenerbahče

Tim koji sa klupe vodi Aleksandar Saša Đorđević je čini se napokon izašao iz opasnih voda. Fenerbahče ima 5 pobeda u nizu u Evroligi i šampionatu Turske. Istanbulski tim ima 5 pobeda i 9 poraza u Evroligi, nalazi se na deobi od 13. do 16. mesta sa timovima Albe, Monaka i Baskonije. Jan Veseli je u poslednjem kolu Evrolige protiv Zenita imao maestralnu partiju, oborio je rekord po broju poena u Evroligi sa 32 data poena i 5 skokova (PIR 35) i da nije bilo sjajne predstave Nikole Mirotića sa 31 poenom i 10 skokova (PIR 39) protiv Real Madrida, češki reprezentativac bi verovatno bio proglašen za najkorisnijeg igrača prethodne runde takmičenja. Za vikend u interkontinentalnom derbiju Fenerbahče je pobedio Galatasaraj rezultatom 86:76, na terenu i pored ograničenja broja stranaca i predstojećeg diplog progama u Evroligi, ipak su bili nosioci igre Veseli i Nando de Kolo. Fenerbahče je trenutno na prvom mestu u turskoj ligi, imaju 11 pobeda i samo jedan poraz, ali svakako žele da prenesu dobru formu i u Evroligu i povežu i treću pobedu evropskom takmičenju u nizu protiv uzdrmanog Makabija.

Makabi Tel Aviv

Tim iz Tel Aviva je iz ugodne pozicije na vrhu tabele u Evroligi skliznuo u grupu ekipa koje se nalaze na granici između ulaska u doigravanje u košarkaškoj eliti Evrope. Makabi se nalazi na deobi od 8. do 10. mesta sa Bajernom i Asvelom, ta tri tima imaju po 7 pobeda i 7 poraza. Trener Makabija Janis Sferopulos zna da trenutno njegova ekipa nije u dobrom momentu, ali smatra da je sezona duga i još nije prošlo ni polovina mečeva u Evroligi u regularnom delu. Pet igrača Makabija ima iskustvo igranja u Turskoj, dvojica su igrala i u Fenerbahčeu, tako da im je dobro poznato igranje u Istanbulu. Džejms Nanali je proveo dve sezone u Fenerbahčeu (2016-2018), ovaj američki bek je 2017. godine osvojio i Evroligu igrajući za žuto-mornarsko plave, drugi igrač je Derik Vilijams koji je sezonu 2019-2020 proveo u Fenerbahčeu. Skoti Vilbekin je pružao dobre partije za Darušafaku, američki bek je za ovaj tim iz Istanbula igrao 3 sezone u periodu (2015-2018), pružao je toliko dobre predstave da je zaslužio da bude kao Amerikanac pozvan u turski, nacionalni košarkaški tim. Centar Makabija Ante Žižić je igrao Evroligu isto za Darušafaku u sezoni 2016-2017. godine, pre odlaska u NBA ligu. Dok je peti igrač sa iskustvom igranja u šampionatu Turske Anđelo Kalojaro koji je igrao za Bujukčemedže, za ovaj tim iz istoimenog distrikta Istanbula Kalojaro je igrao u sezoni 2016-2017.

Predlog

Mišljenja smo da će Fenerbahče i Makabi u ovom važnom meču za obe ekipe odigrati dobar i kompetitivan meč. Naš predlog je da će obe ekipe dati dosta poena (uključujući produžetke), pa vam predlažemo igru više od 156,5 poena ukupno. Za plus poene kvota je 1.87 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.