Sreda, 15/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
15/12Žalgiris Kaunas vs AS MonacoUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 153.50
9 / 10 Ulog
13/12/2021 22:19
U 15. kolu Evrolige u Kaunasu se sastaju Žalgiris i Monako, ova dva tima se nalaze u donjem delu tabele, litvanski tim ima 3 pobede u 14 mečeva ove sezone u Evroligi, dok Monako ima 5 pobeda i 9 poraza u dosadašnjem delu sezone. Meč u Žalgiris areni je zakazan za sredu 15. decembar, sa početkom u 19.00.
Žalgiris

Litvanski prvak je ekipa koja daje najviše poena (90,8) u domaćoj ligi, ali i ekipa koja daje najmanje poena (69,6) u Evroligi. Čini se ipak da Žalgiris nije toliko hendikepiran u napadu, posebno od dolaska Tai Vebstera i Zorana Dragića, i da ima dosta košarkaša koji bi mogli da naprave štetu Monaku u odbrani. Žalgiris je ostavio utisak ekipe u kojoj nema nekog ekstra pojedinca, nemaju nijednog dvocifrenog igrača u Evroligi, ali meč sa Fenerbahčeom je pokazao da znaju da šutiraju i da igraju košarku. Naravno da mogu biti dodatno motivisani kada igraju pred svojim navijačima. Od litvanskih igrača vredi istaći Mantasa Kalnietisa, Lukasa Lekavičijusa, Edgarasa Ulanovasa i Arturasa Milaknisa, a od stranaca pored Vebstera i Dragića tu su Janis Strelnieks, Tajler Kavana i Džoš Nibo.

Monako

U ponedeljak je izašla vest da se tim iz Kneževine sporazumno razišao sa trenerom Zvezdanom Mitrovićem i ekspresno dogovorio sa Sašom Obradovićem. Monako u Evroligi ima 5 pobeda i 9 poraza, čini se da je ipak od presudne važnosti i utakmica koja je mogla biti prekretnica bio poraz od Asvela 85:84 u Evroligi, kada je Vilijam Hauard dao pobedonosnu trojku skoro sa pola terena. Pitanje koliko su rezultati u dosadašnjem delu sezone u Evroligi pre svega krivica crnogorskog stručnjaka i to što nije uspeo da napravi timsku koheziju ili posledica velikog broja novih igrača u ovoj sezoni, a malo sticaja nesrećnih okolnosti. Bilo kako bilo, slučaju trenera Mitrovića nisu pomogle stalne trzavice sa glavnim igračom Majkom Džejmsom i to što je u menadžmentu procenjeno da ogromna ulaganja nisu pratili rezultati u Evroligi pre svega. Saša Obradović prvi trening sa ekipom će odraditi u utorak i po najavama će voditi ekipu protiv Žalgirisa. Na poslednjem meču šampionata Francuske u košarci, u porazu protiv Strazbura, Monako je nastupio bez Lea Vestermana i Džeri Butsijela koji bi mogli da se vrate tek u 2022. godini, na terenu takođe nije bilo Roba Greja i Majka Džejmsa, dok je poštedu dobio Vil Tomas. Monako prima najviše poena (81,7) u proseku po meču u Evroligi i to nije problem koji se može rešiti preko noći, ali su zato vrlo napadački potentna ekipa sa i bez Majka Džejmsa i peta su ekipa po broju datih poena (79,9) u evropskom takmičenju. Francuski predstavnik u Evroligi pored Džejmsa ima igrače kao što su Dvejn Bejkon, Donta Hol, Danilo Anđušić, Donatas Motiejunas između ostalih, tako da će novi trener Saša Obradović ipak imati široki izbor kvalitetnih pojedinaca na raspolaganju.

Predlog

Mišljenja smo da će veliki broj igrača u Monaku imati želju da se dokaže pred novim trenerom Sašom Obradovićem, tu ima dosta napadački darovitih igrača, među kojima neki se stiče utisak nisu u potpunosti iskorišćeni u dosadašnjem delu sezone. Sa druge strane Žalgiris će imati želju da se iskupi za prošlonedeljni bledi nastup u Evroligi protiv CSKA i pokušati da se pobedom izjednače sa Panatinaikosom na tabeli Evrolige, grčki tim je ipak autsajder u svom meču na gostovanju protiv Milana. Naš predlog su ukupno poeni +, na granici od 153,5 poena, za ovu alternativnu granicu (153,5 poena) kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.