Petak, 17/12 - Košarka, Međunarodni, Liga ABA
17/12KK Split vs KK FMPHendikep(Sa produžetkom)tip: 1
1 / 10 Ulog
14/12/2021 11:54
U 12. kolu ABA lige igraju FMP i Split. Domaća kipa se neočekivano nalazi na vrhu tabele, dok su žuti iz Splita na začelju i verovatno će se grčevito boriti za opstanak do samg kraja. Meč je trebalo da se igra u Splitu, ali je tim iz Dalmacije pokrenuo inicijativu da se zbog rasporeda i lošeg vremena ostane u Beogradu posle utakmice sa Megom i odigra meč sa FMP-om, ta inicijativa je prihvaćena od strane tima iz Železnika. Meč je zakazan za utorak, sa početkom u 20.00.
FMP

Tim iz Železnika je najprijatnije iznenađenje u ovosezonskom izdanju AB lige, nalaze se sa Partizanom na deobi drugog mesta u regionalnom takmičenju, i imaju 9 pobeda i 2 poraza u dosadašnjem delu sezone. FMP je u poslednjem kolu ABA lige pobedio posle preokreta Borac u Čačku. Nakon prve četvrtine Čačani su vodili 15 poena razlike (29:14), da bi konačan rezultat na kraju bio 80:77 za FMP. Čini se da FMP ima još rezervi u svom timu, nedavno je u tim došao i Aleksa Stepanović, a ovaj mladi igrač je deo ove godine proveo i u Partizanu. Pored igrača u dresu FMP-a koje je dobro upoznala regionalna košarkaška publika ove sezone, kao što su Brajs Džons, Garet Nevels, Nenad Nerandžić i Danilo Tasić, u timu ima još košarkaša koji bi mogli da dođu do izražaja protiv ekipa ograničenog kvaliteta kao što je Split.

Split

U Splitu smatraju da su se dobro držali protiv Mege dok su imali snage i da su na kraju zbog umora morali da polože oružje protiv izabranika Vlade Jovanovića. Trener Splita Srđan Subotić je posle meča izjavio da je Mega bila bolja i zasluženo došla do bodova, da su njegovi košarkaši igrali na gornjoj granici svojih mogućnosti, ali fizički nisu mogli izdržati celu utakmicu. U taboru žutih se nadaju da će u skorije vreme moći da računaju na Roka Leni Ukića i na jedno od poslednjih pojačanja, Josipa Jukića. Split je protiv Mege u protokolu imao deset igrača, jedino mladi igrač Fabian Šiško (2003) nije ni ulazio, drugi nešto iskusniji igrač Mateo Kedžo (1984) igra ograničeni broj minuta ove sezone. Sve u svemu, ako je Split imao problema sa Megom ne bi trebalo da ima manjih problema sa jednom od vodećih ekipa u ABA ligi ove sezone FMP-om, posebno ako se ima u vidu da tim iz Železnika ima ipak veći broj kvalitetnih igrača na raspolaganju od gostujuće ekipe. Mora se imati u vidu da je Split svoju utakmicu sa Megom igrao u nedelju, a da je FMP sa Borcem igrao u petak i da je tim iz predgrađa Beograda imao više vremena za oporavak za ovu utakmicu.

Predlog

Naš predlog je da će FMP pobediti Split sa više od 7 poena razlike u ovom meču regionalnog košarkaškog takmičenja. Za igru hendikep 1 na granici od 7,5 poena kladionica Mozzartbet nudi odličan koeficijent 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.