Četvrtak, 16/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
16/12Fenerbahçe vs Saski Baskonia SADHendikep(Sa produžetkom)tip: 1 -4.50
8 / 10 Ulog
16/12/2021 11:44
U 16.kolu Evrolige sastaju se Fenerbahče i Baskonija, a ova dva tima deli samo jedna pobeda više u korist žuto-mornarsko plavih. Meč u Ulker areni, domu igrača Fenerbahčea je zakazan za četvrtak 16. decembar, sa početkom u 18.45.
Fenerbahče

Kanarinci iz Atašehira, distrikta u Istanbulu, ulaze u ovaj meč na krilima velike pobede protiv Makabija i nalaze se u pozitivnoj seriji. Baskijski tim sa druge strane će pokušati da zabeleži pobedu na neugodnom i vatrenom gostovanju protiv neposrednog rivala u borbi za plej-of u Evroligi. Turski tim koji sa klupe predvodi Aleksandar Saša Đorđević se nalazi u sjajnoj formi i koracima od sedam milja gaze ka zoni na tabeli Evrolige koja vodi u doigravanje. Fenerbahče ima 6 pobeda u nizu u Evroligi i šampionatu Turske, u evropskom takmičenju je to serija od 3 trijumfa. U utorak su žuto-mornarsko plavi savladali Makabi rezultatom 90:79, meč je prelomljen u trećoj četvrtini koju je Fenerbahče dobio 28:14. Najbolji akteri na tom meču su bili Devin Buker sa 22 poena i 6 skokova, dok ga je u stopu pratio veliki Nando de Kolo sa 21 poenom i 5 asistencija. Dobra vest za Fenerbahče što i drugu utakmicu u duplom programu Evrolige ove nedelje igraju u svojoj dvorani, tako da dodatnog umora od putovanja, što je posebno bitno za veterane turskog tima, neće biti. Fenerbahče ima 6 pobeda i 9 poraza u Evroligi, iako se nalaze u dobroj seriji daleko od toga da mogu pristupiti utakmici sa Baskonijom opušteno.

Baskonija

Baskijski tim se protiv Anadolu Efesa držao 3 četvrtine, u poslednjem periodu se turski tim odlepio i na kraju je bilo poprilično ubedljivih 87:72 za aktuelnog klupskog prvaka Evrope u košarci. Za igrače španskog predstavnika sledi put iz Evrope u Aziju, dobra vest da je bar isti grad u pitanju, Istanbul, to jest nakon Anadolu Efesa za Baskoniju sledi duel sa Fenerbahčeom. Baskonija je u Evroligi koristila samo 12 igrača ove sezone i nije baš da postoji ravnomernost u učinku, neki od košarkaša su vrlo slabo korišćeni, tako da kad ispadne iz stroja neko od bitnijih igrača pitanje da li ima ko da uskoči umesto njega? Iskusni Džejson Grejndžer je najbolji asistent Baskonije u Evroligi ove sezone i ima 5,1 asistencija u proseku po meču. Za Urugvajca postoji sumnja da je povredio rame u meču sa Anadolu Efesom, detalji i ozbiljnost eventualne povrede još nisu izašli u javnost. Rokas Giedraitis je imao povredu skočnog zgloba prošle nedelje, nije nastupio u ACB ligi za vikend i nije izgledao najbolje na terenu protiv Anadolu Efesa. Ostaje dilema da li je ta povreda Litvanca zalečena do kraja, ovo su ipak dve zahtevne, evroligaške utakmice u kratkom vremenskom periodu. Tim iz Vitorije ima samo jednu pobedu u Evroligi u gostima ove sezone i to protiv Albe. Španski predstavnik je pretrpeo 6 neuspeha na strani u evropskom takmičenju, to su uglavnom bili ubedljivi porazi, neki baš ružni, osim jednog poraza od 4 razlike (72:68) protiv Žalgirisa u Litvaniji. Zahuktali Fenerbahče bi trebalo da bude preveliki izazov za Baskoniju u ovom momentu. Baskonija ima 5 pobeda i 10 poraza u Evroligi ove sezone.

Predlog

Naš predlog je da će Fenerbahče pobediti Baskoniju, u ovoj više nego važnoj utakmici Evrolige, sa više od 4 poena razlike. Za hendikep 1 na granici 4,5 poena kladionica Mozzartbet nudi koeficijent 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.