Subota, 18/12 - Košarka, Međunarodni, Liga ABA
18/12KK Igokea vs Cibona ZagrebHendikep(Sa produžetkom)tip: 1 -5.50
8 / 10 Ulog
16/12/2021 22:50
U meču 12. kola Aba lige u Laktašima se sastaju Igokea i Cibona, ova dva tima se uz SC Derbi i Megu nalaze u grupi timova koji imaju 5 pobeda i 6 poraza i nalaze se na deobi od šestog do devetog mesta na tabeli ABA lige. Meč je zakazan za petak, sa početkom u 18.00.
Igokea

Tim iz Laktaša je vezao dva poraza u ABA ligi, prvo su ispustili veliko vođstvo protiv Partizana na svom terenu, da bi potom u tesnoj završnici bili poraženi u Podgorici protiv SC Derbija. Trener Igokee Dragan Bajić pred utakmicu sa Cibonom ističe da su imali nekoliko dana za pripremu i da su iskoristili to vreme da maksimalno treniraju. Po Bajiću, utakmica sa Cibonom neće biti nimalo laka, to je protivnik koji je talentovan i sa odličnim trenerom (Vladimir Jovanović). U Igokei žele da neutrališu one stvari koje Cibona dobro radi i očekuju podršku publike u ovom bitnom meču. Igokea ima kao i Cibona 5 pobeda i 6 poraza u dosadašnjem delu sezone u ABA ligi.


Cibona

U Ciboni se nalaze pred nizom od 3 utakmice u 5 dana, meč u petak u ABA ligi protiv Igokee nije od najvišeg prioriteta, nije to ni duel sa Sonik Puntamikom u nedelju u šampionatu Hrvatske, već se radi o dvoboju sa Dinamom iz Zagreba u utorak u košarkaškom kupu Hrvatske. Zagreb čeka novi košarkaški spektakl i verovatno najposećenija utakmica u čitavoj hrvatskoj košarci u dosadašnjem delu sezone. U utorak 21.12. u hali Dražen Petrović igraće se meč osmine finala Kupa Krešimira Ćosića između KK Dinamo i KK Cibona. Dinamo je u bliskim vezama sa navijačkom grupom Bad Blue Boysima i očekuje se fudbalska atmosfera na tribinama u okršaju timova koji ne igraju isti rang takmičenja. Na meč sa Igokeom Cibona putuje bez svog kapitena Roka Prkačina. Cibona ima 5 pobeda i 6 poraza u ABA ligi i nalaze se u nizu od 3 poraza u regionalnom takmičenju. Situacija ni van terena u Ciboni nije baš najstabilnija, nova uprava češlja papire stare, a postoje i spekulacije da novi ljudi žele svog čoveka na trenerskoj klupi i da je ugrožen ostanak trenera Vladimira Jovanovića u Zagrebu.

Predlog

Igokea je postavila visoke ciljeve pred početak ove sezone, Kako u ABA ligi, tako i u Ligi šampiona. Tim iz Laktaša pored igrača iz regiona ima 4 Amerikanca u svom rosteru i svakako ih ne zadovoljava trenutni učinak u dosadašnjem delu sezone u regionalnom takmičenju. Sa druge strane Cibona ima 5 pobeda u 11 mečeva ove sezone u ABA ligi, nalaze se na bezbednom mestu na tabeli i nemaju preveliki takmičarski pritisak pred ovaj meč, na kome će igrati bez Roka Prkačina. Naš predlog je da će Igokea pobediti Cibonu sa više od 5 poena razlike. Za igru hendikep 1 na 5,5 poena kladionica Mozzartbet nudi koeficijent 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.