Utorak, 21/12 - Košarka, Međunarodni, Eurocup
21/12Valencia vs Union OlimpijaUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispod(1. Poluvreme)tip: Više 44.50
7 / 10 Ulog
20/12/2021 23:33
U 8. kolu Evrokupa se sastaju Valensija i Cedevita Olimpija. Domaći tim polako kompletira svoje redove, dok se gosti iz Ljubljane sa dve vezane pobede u ABA ligi nadaju boljem nastavku sezone. Meč u \'\'La Fonteti\'\', domu igrača Valensije, zakazan je za utorak, sa početkom u 20.45.
Valensija

U nesvakidašnjoj utakmici igranoj za vikend, Valensija je rezultatom 98:97 izgubila od Breogana na svom terenu. Najbolji na terenu je bio igrač gostujuće ekipe Džanan Musa sa 33 poena, 10 skokova i 4 asistencije uz valorizaciju 44. Valensija na meču sa Breoganom nije izgledala najbolje veći deo meča, u prve tri četvrtine su narandžasti dali 19, 17 i 14 poena, da bi u poslednjoj dali čak 47 poena, što ipak na kraju nije bilo dovoljno da se izbegne poraz. Na igračkom planu na meču sa Cedevita Olimpijom bi prvi put posle povrede mišića 23. oktobra mogao da nastupi Nenad Dimitrijević, makedonski internacionalac je bio u protokolu i za meč sa Breoganom ali nije nastupio. Pored Dimitrijevića, u poslednje vreme u Valensiji nisu mogli da računaju ni na Sema Van Rosoma zbog povrede kolena, ali je Belgijanac već povezao dve utakmice sa Fuenlabradom i Breoganom. Španska ekipa ove sezone u Evrokupu ima 4 pobede i 2 poraza, meč 7. kola koji je trebalo da bude odigran prošle nedelje sa Bursom je odložen za 6. januar. Za Valensiju se može reći da je jedan od favorita ove sezone u Evrokupu, iz prošle sezone kada su narandžasti igrali Evroligu su ostali Bojan Dubljević, Klemen Prepelič, Martin Hermanson, Majk Tobi, Luj Laberi, i pomenuti Van Rosom, između ostalih. Na meču sa Cedevita Olimpijom u Valensiji ne bi trebalo da računaju na Viktora Klavera, dok bi meč sa klupe trebalo da vodi pomoćnik Huan Maroto u slučaju da prvi trener Đoan Penaroja ne bude u mogućnosti da napusti COVID-19 izolaciju na vreme, strateg Valensije je asimptomatski pozitivan na virus.


Cedevita

U Ljubljani se lakše diše, povezali su dve pobede protiv Partizana i SC Derbija u ABA ligi i u Cedevita Olimpiji smatraju da bi velika pobeda u Beogradu mogla biti prekretnica za ovu sezonu na svim frontovima. Cedevita Olimpija ima samo 2 pobede i 5 poraza u dosadašnjem delu sezone u Evrokupu. Ipak ništa nije izgubljeno za Ljubljančane u evropskom takmičenju, još ima dosta da se igra i novom sistemu takmičenja u Evrokupu čak osam od deset timova u grupnoj fazi ide dalje. U Cedevita Olimpiji smatraju da imaju jedan od boljih napadačkih tandema bekova u evropskoj klupskoj košarci, bar na nivou Evrokupa, to je naravno američki dvojac Džejkob Pulen i Jogi Ferel, koji može šuterski da uništi bilo koju dvoranu na kontinentu. Pored ove dvojice u nastavku sezone se najviše uzdaju u redovima Cedevita Olimpije na Jaku Blažiča, Edu Murića i na novajliju Alena Omića, dok se očekuje da dobar ritam isprate Melvin Edžim i Zek Ogust. Slovenački tim želi da prekine niz od 5 uzastopnih poraza u Evrokupu, ovaj negativni niz je usledio posle početne dve pobede u evropskom takmičenju protiv Gran Kanarije i Burga. Trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac smatra da će ovo gostovanje biti dobar test za njegov tim, da je Valensija uz Virtus iz Bolonje glavni favorit za osvajanje Evrokupa ove sezone i da je ovo jedno od najtežih gostovanja pošto španski tim ima više od deset igrača izuzetnog kvaliteta.

Predlog

Mišljenja smo da je Valensija za vikend naučila dobru lekciju, kada je igrala vrlo slabo u prve tri četvrtine i da će u meč sa Cedevita Olimpijom ući sa maksimalnom ozbiljnošću od samog početka. Naš predlog je da će Valensija dati više od 44 poena posle prvog poluvremena u meču sa Cedevita Olimpijom. Za igru Valensija ukupno daje prvo poluvreme + kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.90.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.