Sreda, 22/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
22/12ALBA Berlin vs AS MonacoUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 163.50
8 / 10 Ulog
21/12/2021 09:48
U 17. kolu Evrolige sastaju se Alba i Monako. Radi se o timovima koji primaju najviše poena u evropskoj košarkaškoj eliti ove sezone, sa druge strane oba tima imaju napadački sposobne igrače da naprave probleme u odbrani većini klubova u Evropi. Meč u Mercedes Benc Areni je zakazan za sredu u 20.00.
Alba

Susret Albe i Monaka je duel dva tima koja primaju najviše poena ove sezone u Evroligi, nemački tim se nalazi na 17. mestu sa 80,9 primljenih poena po meču, dok se Monako nalazi na poslednjem mestu po ovom parametru u evropskom takmičenju i primaju 82,9 poena po meču. Sa druge strane radi se o vrlo sposobnim ekipama u napadu, Alba na svom terenu posebno zna da bude opasna za svakog protivnika, dok se Monako nalazi na trećem mestu po broju datih poena (81,19) u Evroligi. Ističe se da bi ovo mogao da bude okršaj Maodo Loa sa jedne strane i Majka Džejmsa sa druge strane. Lo je u poslednjem kolu protiv CSKA dao 26 poena, što mu je rekord ove sezone u Evroligi i za tri je šutirao 6 od 7, uz 7 asistencija na svom kontu. Alba uz Efes ima najviše pokušaja (428) za tri u Evroligi, u slučaju da imaju bolji šuterski dan nema te ekipe koja bi mogla lako da se odupre dalekometnoj paljbi Berlinaca. Nemački tim je najbolji kada igra slobodniju, nesebičnu i otvorenu košarku, nalaze se na 6. mestu timski po broju asistencija (17,19) u Evroligi i na svom terenu daju skoro 10 trojki (9,8) po meču. Alba ima 5 pobeda i 11 poraza u dosadašnjem delu sezone u Evroligi.

Monako

Saša Obradović se vraća u Berlin i imaće duel sa timom u kome je proveo veliki broj sezona, kako u ulozi igrača, tako i ulozi trenera. Naime, Obradović je igrao za Albu (1994-1997) i bio trener ovog nemačkog kluba (2012-2016). Mora se istaći da je srpski stručnjak i vodio Albu u Evroligi dve sezone 2012-2013 i 2014-2015, sasvim uspešno, zato što je tim iz Berlina prošao prvobitnu grupnu fazu obe te sezone. Za vikend Monako je izgubio rezultatom 83:73 u šampionatu Francuske od Limoža, na tom meču najefikasniji je bio Danilo Anđušić sa 27 poena, a nisu nastupili Dvejn Bejkon i Donta Hol zbog ograničenja broja stranaca. Od ostalih igrača vredi istaći da Paris Li ni na trećem meču od dolaska Saše Obradovića nije imao značajnu ulogu, protiv Žalgirisa u meču sa produžetkom Amerikanac je igrao 7 minuta i dao 2 poena, u utakmici sa Zenitom nije ubeležio ni minut, dok u susretu sa Limožom nije bio ni u protokolu. Trener Monaka Obradović je istakao posle meča sa Limožom da je njegov tim sustigao umor, imali su tri naporna meča u vremenski kratkom periodu. Uz povratak Bejkona i Hola Monako bi trebalo da bude sposoban da pruži dobru partiju na strani u Nemačkoj, u redovima tima Monaka se računa na raspoloženog Majka Džejmsa koji u prethodna dva duela sa Albom u dresu CSKA je imao 24,5 poena u proseku. Monako ima 6 pobeda i 10 poraza u dosadašnjem delu sezone u Evroligi.

Predlog

Mečom između Albe i Monaka se zatvara prvi deo prvenstva u Evroligi za ova dva tima. Na polovini takmičenja u Evroligi Monako bi želeo još jednom pobedom da se približi timovima koji se nalaze u zoni doigravanja, dok ni Alba ne misli da nema svoje šanse protiv silno pojačane gostujuće ekipe ove sezone. Ipak se mora reći da Monako nije odustao od svojih postavljenih ciljeva da igraju plej-of u Evroligi ove košarkaške godine. Naš predlog su + poeni na utakmici Albe i Monaka, granica je postavljena na 163,5 poena (uključujući produžetke) u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.83.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.