Sreda, 22/12 - Fudbal, Francuska, Liga 1
22/12Monako vs RenDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
21/12/2021 13:00
U poslednjem kolu francuske Lige 1 u 2021. godini najviše pažnje privlači duel u Kneževini. Meč se igra u sredu u 21 čas.
Monako

\'\'Kneževi\'\' su uspešno kraju priveli jedan posao, plasirali su se u nokaut fazu Lige Evrope, tako što su osvojili prvo mesto u svojoj grupi, pa čekaju rivala u osmini finala. To je ipak mala uteha za tim koji je planirao igranje u Ligi šampiona, ali ga je u tome sprečio ukrajinski Šahtjor. Što se prvenstva tiče u Monaku ne mogu da budu zadovoljni prvim delom Lige 1. Pred 19. kolo namaze se tek na osom mestu, o borbi za titulu ne mogu ni da sanjaju, a daleko su i od drugog mesta koje vodi direktno u Ligu šampiona. Njihov cilj je da budu barem treći, pa ponovo pokušaju da se kroz kvalifikacije domognu elitnog evropskog takmičenja. U prethodnom kolu, koje je igrano pre desetak dana, izgubili su na Parku Prinčeva od lidera PSŽ sa 2:0, a sa dva gola srušio ih je KIjian Mbape. Pre tog poraza imali su niz od pet utakmica bez neuspeha, sa tri remija i dve pobede.

Ren

Gosti su igrali nešto slabije na startu prvenstva, ali su nakon pobede nad Pari Sen Žermenom počeli da veruju u sopstvene mogućnosti. Sada je Ren na trećem mestu, a želja im je da tu poziciju sačuvaju, ili eventualno dođu i do druge, na kojoj se trenutno nalazi Olimpik iz Marseja. Ren je izuzetno nezgodan gost, na poslednjih sedam utakmica na strani, računajući i Ligu konferencija, pobedili su čak šest puta, a igrali su jednom nerešeno. Uspeli su da slave na dve poslednje utakmice u Ligi 1, koje su odigrali na strani, i to bez primljenog gola. Sent Etjen su dobili sa 5:0, a Lorijan sa 2:0. Kiks im se dogodio u prošlom prvenstvenom kolu, na domaćem terenu su izgubili od Nice 2:1, a pre toga bodove iz Rena odneo je i aktuelni šampiona Lil. Utakmicom u Monte Karlu završava se niz teških mečeva u prvenstvu za ekipu Rena.

Predlog

Niko Kovač ima dosta problema da stabilizuje igru Monaka. Ume ovaj tim, predvođen Ben Jederom, da \'\'razbije\'\' rivala, ali i da podbaci kada se to ne očekuje. Meč Monaka i Rena je derbi vanrednog kola, poslednjeg u 2021. godini, a oba rivala imaju ambiciju da zaigraju u Ligi šampiona naredne jeseni. Naš predlog je igra gol-gol, a koeficijent za nju u kladionici MaxBet iznosi 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.