Četvrtak, 23/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
23/12Real Madrid vs CSKA MoskvaHendikep(Sa produžetkom)tip: 2 -5.50
8 / 10 Ulog
22/12/2021 21:48
U 17. kolu Evrolige igraju Real Madrid i CSKA, ovaj meč je bio pod znakom pitanja zbog kritične situacije u madridskom timu ali je ruski tim po medijskim izveštajima poleteo iz Moskve i doneta je odluka da se ipak igra. Meč u WiZink centru u Madridu je zakazan za četvrtak sa početkom u 20.45.
Real Madrid

U Madridu klinika, ali nažalost, ne košarkaška. Na meč sa CSKA Real Madrid, malo je reći, izaći će desetkovan. Zbog povreda u Realu ne mogu da računaju na Rudija Fernandeza, Treja Tompkinsa, Karlosa Alosena i Alberta Abaldea, a zbog COVID-19, pored trenera Pabla Lasa, neće biti ni velikog broja igrača na terenu, tu su u pitanju Entoni Rendolf, Vensan Poarje, Geršon Jabusele, Toma Ertel i Fabijen Kozer. Da bi se uopše utakmica mogla odigrati potrebno je minimalno 8 igrača u protokolu, tako da bi za kraljevski klub trebalo da u zapisniku budu imena Edija Tavaresa, Najdžela Vilijamsa Gosa, Serhia Ljulja, Adama Hange, Džefrija Tejlora i četvorice omladinaca od kojih je samo Tristan Vukčević (2003) igrao u Evroligi ove sezone. Preostala trojica su Slovenac Urban Klavžar(2004), mlađi brat Usmana Garube, Ab Sedik (2004) i Baba Miler (2004). Ovu utakmicu bi sa trenerske klupe ponovo trebalo da vodi Hesus Mateo koji ističe da je CSKA veliki rival i da će biti teška i zahtevna utakmica za njegov tim. Real Madrid ima 13 pobeda i 3 poraza ove sezone u Evroligi, nalaze se na 2. mestu na tabeli.

CSKA

Moskovski tim će teško ponovo imati ovako dobru šansu da slavi protiv velikog Real Madrida u gostima u Evroligi, CSKA se u ovom meču smatra nadmoćnim favoritom protiv značajno oslabljenog španskog velikana. CSKA na poslednjih 10 mečeva u Evroligi i VTB ligi ima 8 pobeda i 2 poraza, mada jedan od tih poraza je bio iznenađujuće ubedljiv, radi se o neuspehu na domaćem terenu od Uniksa, rezultat je bio 88:67 za izabranike Velimira Perasovića na kraju. Tim koji sa klupe predvodi Dimitris Itudis ima 10 pobeda i 6 poraza ove sezone u Evroligi, a eventualnom pobedom protiv Reala CSKA bi načinio još jedan korak ka vrhu tabele.Čini se da bi dubina rostera u timu CSKA mogla biti najveći problem za igrački hendikepirani Real Madrid u ovom meču. Samo pomenuti imena Klejburna, Šengelije, Šveda, Ljundberga, Vojtmana, Milutinova između ostalih potvrđuju da je CSKA apsolutni favorit u meču sa Real Madridom.

Predlog

Mišljenja smo da je Real Madrid previše oslabljen na meču sa timom CSKA da bi mogli da savladaju dobar tim koji ima veliki broj kvalitetnih igrača na raspolaganju. Naš predlog je hendikep 2 na CSKA na granici 5,5 poena u Mozzartbet kladionici, a koeficijent iznosi 1.57.


Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.