Četvrtak, 23/12 - Košarka, Francuska, Pro A
23/12Chorale de Roanne vs Le MansUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 172.50
8 / 10 Ulog
22/12/2021 21:57
U Roanu u 13. kolu Pro A lige Francuske u košarci se sastaju Roan I Le Man. Meč u hali Andre Vašeres je zakazan za četvrtak 23. decembar, sa početkom u 20.00.
Roan

Roan ima 6 pobeda i 6 poraza u dosadašnjem delu sezone u francuskoj ligi i nalaze se u sredini tabele. Preciznije, u grupi su timova koji dele od 8 do 11. mesta, u toj grupi zajedno sa Roanom su i timovi Limoža, Orleana i Dižona. Tim iz Roana je imao 4 pobede u nizu dok u poslednjem kolu šampionata Francuske nije doživeo poraz u Gravelinu. Ovaj francuski tim je na trećem mestu po broju datih poena (85,6) u francuskoj ligi, dok se po broju primljenih poena nalaze na poslednjem 18. mestu i primaju 88,8 poena po meču. Prvi strelac ekipe Roana, i neko ko bi trebalo da se suprostavi Skotu Bamfordu u timu Le Man, je Džoni Berhanemeskel, ovaj Kanađanin daje 15,5 poena u proseku i šutira za 3 preko 40 %. Za Berhanemeskela se može reći da je bio dobar poenter kroz karijeru, ali da je ipak imao lošu prošlu sezonu u Nanteru. Još jedan bek je drugi strelac u ekipi Roana. Radi se o Ronaldu Marču, ovaj Amerikanac je vrlo atletski spreman igrač i kompletan strelac, daje 14,8 poena u proseku po meču. Omaleni Loren Džekson (1.73) je treći strelac ekipe sa 14,6 poena u proseku i prvi asistent sa 6,3 asistencije u proseku. Džekson je 4 najbolji asistent u šampionatu Francuske i dobar je razigravanju svojih saigrača. Najbolji skakač ekipe Roana je Ture Babakar, ovaj Senegalac se sa 7 skokova u proseku nalazi na deobi trećeg i četvrtog mesta u ligi. Sa druge strane Babakar je i peti strelac ekipe sa 10,3 poena u proseku. Džejkinan Gant je četvrti strelac ekipe sa 10,8 poena u proseku, radi se o snažnom američkom krilu. Pored ove petorice dvocifrenih igrača vredi pomenuti i Džuvonte Redika, ovaj snažni krilni centar je vrlo mobilan i ima 9,9 poena i 4,9 skokova po meču u ligi.

Le Man

Le Man se nalazi na deobi trećeg i četvrtog mesta u domaćoj ligi sa Monakom, oba tima imaju po 8 pobeda i 4 poraza. Za Le Man se može istaknuti da ima vrlo napadački talentovanu ekipu, postoji dobra ravnoteža između spoljne i unutrašnje linije. Tim Le Mana je na drugom mestu u šampionatu Francuske po broju datih poena (85,8), sa druge strane i primaju dosta poena u proseku, preko 80 (81,6) po meču. Dva glavna igrača u ekipi Le Mana su dva Amerikanca Tašon Tomas i Skot Bamford, ali vredi pomenuti i imena Dante Kaningema, Darijus Džonsona-Odoma, Vilijamsa Narasea, Terija Tarpija i Kenija Baptista izmešu ostalih. Tomas je prvi igrač po valorizaciji u francuskoj ligi i ima vrednost od 21,8, američki krilni centar ima 15,8 poena i nešto preko 8 skokova u proseku. Sa druge strane Skot Bamford je poznat kao dobar i ubojiti košgeter, ovaj bek ima ove sezone 15,5 poena u proseku. Darijus Džonson Odom je zvučno ime, igrao je i u NBA ligi ali i Evroligu sa Olimpijakosom, ali ovaj bek je imao tešku povredu Ahilove tetive u martu i polako se vraća u staru igračku formu. Iskusni Dante Kaningem ima 12 sezona u NBA ligi i 715 odigranih mečeva u najjačoj, košarkaškoj ligi na svetu. Ekipu koju sa klupe predvodi Elrik Delord karakteriše ofanzivna, košarkaška filozofija i da je to jedan koktel iskusnih i solidnih igrača koji mogu da urade dosta toga dobrog za tim u napadu.

Predlog

Radi se o susretu ekipa koje imaju dobra ofanzivna oružja i nalaze se među dva od tri najbolja napada u francuskom šampionatu, sa druge strane na odbrambenom planu ova dva tima se ne mogu pohvaliti da se nalaze među košarkaškom elitom u zemlji galskih petlova. U predbožićnoj, prazničnoj atmosferi, očekuje se eksplozivan i napadački orijentisan meč izmešu Roana i Le Mana. Naš predlog su + poeni na ovoj utakmici, granica je postavljena na 172,5 poena u Meridianbet kladionici koeficijent iznosi 1.74.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.