Nedelja, 26/12 - Fudbal, Turska, Superliga
26/12Giresunspor vs HataysporDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
23/12/2021 13:44
U 19. kolu turske Superlige sastaju se dve ekipe koje su u prethodne dve sezone ušle u elitu. Meč je na programu u subotu u 14 časova.
Giresunspor

Domaćin je prethodne sezoe bio u drugoj ligi, a evo ga prvi put u najjačem rangu. Start nije bio loš, posle skoro polovine prvenstva nalaze se na 13. mestu, osvojili su 22 boda, a zabeležili su čak šest pobede, što je za novajliju sasvim solidan učinak. Odbrana im je nešto bolji deo tima, primili su 18 golova, a postigli jedan više. Retko se dešava da timovi koji su u donjem delu tabele nekog prvenstva imaju pozitivnu gol razliku. U poslednjih šest kola Giresunspor je pobedio čak četiri puta, što je znatno uticalo na poboljšanje plasmana. U prethodnom kolu tim iz Giresuna je poražen na gostovanju uIstanbulu od Bašaršehira.

Hatajspor

Gosti su pre dve sezone ušli u elitu, a prvu sezonu u najjačem takmičenju završili su na sjajnoj šestoj poziciji, pa im je tako plasman u evropska takmičenja izmakao za samo jedno mesto. Odlično igraju i ove godine, na deobi su od 4-6 mesta sa Fenerbahčeom i Adanom, i to posle dva uzastopna poraza koje su doživeli od dve prvoplasirane ekipe Trabzona i Konjaspora. Što se gostovanja tiče, startovali su sa tri uzastopne pobede na strani, ali su u narednih pet gostujućih utakmica slavili samo jednom. Jesu u malom padu forme, ali treba reći i da im raspored nije išao na ruku. Ovo je poslednja utakmica prvog dela prvenstva i pobedom bi mogli da skoče čan na četvrto mesto.

Predlog

Poslednji put su se ove dve ekipe sastale pre dve sezone u drugoj ligi. Tada je Hatajspor prešao u elitu, gde mu se godinu kasnije pridružio i Giresunspor. Gosti su, dakle, nešto iskusniji u eliti, pa su i blagi favoriti u ovom meču. Ipak, naš predlo je igra gol-gol, za koju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.