Nedelja, 26/12 - Fudbal, Turska, Superliga
26/12Rizespor vs Gaziantep BB1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
24/12/2021 19:27
Domaćin je u zoni ispadanja, a stiže mu jedno od najprijatnijih iznenađenja. Utakmica u Rizeu igra se u nedelju u matine terminu od 11.30.
Rizespor

Domaća ekipa igra mnogo bolje na svom terenu, ali ih je loš učinak na strani koštao boljeg plasmana. Rize je u zoni ispadanja, nalazi se na 17. mestu, prvom ispod crte, a nakon prvog dela prvenstva na svom kontu imaju 17 bodova. U poslednjoj utakmici tkz jesenjeg dela Superlige Turske dočekuju Gaciantep, tim koji je ušuškan u sredini tabele. Rize je popravio formu u poslednja tri kola, posle dve vezane pobede na svom terenu, uspeli su da osvoje bod na gostovanju kod Sivaspora. Kada igraju na svom stadionu, fudbaleri ovog kluba dobili su poslednjih pet utakmica. To su ujedno i sve pobede Rizespora od početka sezone.

Gaciantep

Gosti su nešto bolje plasirani, tačnije ispred svog rivala su šest pozicija i osam bodova. To nije baš malo, pogotovo jer ni Gaciantep nije ekipa koja ima neke velike ambicije. I oni u poslednja tri kola ne znaju za poraz, dva puta su slavili na svom terenu, dok su na gostovanju u Kajzeriu igrali bez golova. Skoro sve isto kao za Rize važi i za Gaciantep, i oni su tim koji bodove prevashodno uzima na svom terenu, dok na strani retko uspevaju da ostanu neporaženi. Taj bod u Kajzeriju stigao je nakon pet uzastopnih utakmica koje su izgubili van svog stadiona, pa ni na gostovanje u Rize ne idu sa velikim izgledima.

Predlog

Čini nam se da će ovde presuditi domaći teren i pre svega motiv domaćina. Rizespor želi što pre iz crvene zone, dok je Gaciantp, posle pobede u prošlom kolu na Alanjom, u sigurnoj zoni. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija odlična kvota od 2.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.