Sreda, 29/12 - Fudbal, Portugalija, Liga Portugal 2
29/12Feirense vs Benfica II1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
27/12/2021 20:37
Drugi tim lisabonskog giganta je najnepoželjniji gost u portugalskoj Segundi. Sada im sledi gostovanje u Santa Marija da Feiri. Utakmica se igra u utorak u 19 časova.
Feirense

Domaći tim se nalazi na drugom mestu na tabeli druge lige Portugalije. S obzirom da su ispred njih samo njihovi rivali, B tim Benfike, koji ne može u viši rang, možemo reći da su oni neformalni lideri. Ova ekipa je prethodnu sezonu u Segundi završila na petom mestu, ali sa velikim zaostatkom za timovima koji su prešli u Primeiru. U poslednje vreme igraju dosta promenjivo, pa su tako u tri prethodna kola imali sve rezultate. Remizirali su sa Viljafrankezeom, pa izgubili od Penjafiela na svom terenu, ali su zato u prethodnom kolu pobedili Trofense u gostima. Takvi rezultati im ne odgovaraju, jer su im se približili Rio Ave i Kasa Pia.

Benfika B

Odlično igra B tim velikana iz Lisabona. Oni igraju bez opterećenja pošto ne mogu ući u viši rang, u kome se već nalazi prvi tim Benfike. Međutim, to ih ne sprečava da pobeđuju sve rivale i sada se šepure na vrhu tabele u Segundi sa 33 boda, četiri više od drugoplasiranog Feirensea, kod koga idu u goste. Benfika je posebno uspešna na strani, na prethodne četiri utakmice u gostima zabeležili su isto toliko pobeda. upravo je taj učinak i doveo do toga da budu lideri. Fudbalerima koji igraju za Benfiku B je u interesu da pobeđuju, ali i da oni sami pružaju dobre partije i tako se izbore za povratak ili prvi odlazak u najbolji tim Benfike.

Predlog

To sa B timovima u mnogim ligama je nepoznanica za kladioce. Negde razlika između dve ekipe istog kluba mora biti dva ranga, a negde, kao u Portugaliji, samo jedan. Uglavnom, nigde nije dozvoljeno da igraju u istom rangu. Zato je Benfiki B prevashodno važno da ne ispadne iz Segunde, pošto prvi tim nikada neće ispasti iz Primeire. Naravno, tu je i lični motiv igrača za koje je procenjeno da još nisu za elitu. Baš taj motiv će, po našem mišljenju, presuditi u derbiju. Iako su domaćinu bodovi značajniji, verujemo da će rasterećeni gosti do pobede. Za dvojku se u kladionici MaxBet dobija keoficijent 2.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.