Četvrtak, 30/12 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
30/12Panathinaikos vs Žalgiris KaunasUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 154.50
9 / 10 Ulog
30/12/2021 09:29
U 18. kolu Evrolige u Atini u derbiju začelja se sastaju Panatinaikos i Žalgiris, u duelu dve najslabije plasirane ekipe prioritet je pobeda i beg sa poslednjeg mesta na tabeli. Meč u dvorani OAKA je zakazan za četvrtak 30. decembar, sa početkom u 20.00.
Panatinaikos

Atinjani se nalaze na 17. mestu u Evroligi, imaju 4 pobede i 13 poraza i svakako su jedno od većih razočaranja u evropskoj košarci ove sezone. Na meču sa Žalgirisom neće moći da računaju zbog COVID-19 na Nemanju Nedovića, Džeremija Evansa, Hauarda Sent-Rosa i Leonidasa Kaselakisa. Postojala je mogućnost da se ovaj meč i odloži zbog nedovoljnog broja raspoloživih igrača u timu. \'\'Zeleni\'\' su u prvom delu sezone izgubili u Litvaniji rezultatom 76:69, to je bila prva pobeda Žalgirisa ove sezone u Evroligi. Osovina Panatinaikosa, u ovoj sezoni, pored odsutnog Nedovića su Deril Mejkon, Janis Papapetru i Jorgos Papajanis. Panatinaikos će imati samo 9 igrača na raspolaganju u meču protiv Litvanaca, među njima je i momak rođen 2006. godine Neoklis Avdalas. Preostala petorica pored Mejkona, Papapetra, Papajanisa i Avdalasa su Kendrik Peri, Okaro Vajt, Elefterios Mancukas (2003), Elefterios Bohoridis i Vasilis Kavadas. Sve u svemu, imajući vidu mladost Avdalasa i to da Kavadas nije ni igrao Evroligu ove sezone, očekuje se prava, bespoštedna borba za svaku loptu, za svaki koš.

Žalgiris

Litvanska ekipa se nalazi na poslednjem 18. mestu u Evroligi, imaju 3 pobede i 13 poraza. Žalgiris nije imao utakmicu u evropskom takmičenju preko 10 dana, utakmica 17. kola koja je bila planirana za prošlu nedelju sa Olimpijom Milano je odložena zbog prevelikog broja odsutnih igrača u timu iz Italije. Trener Jure Zdovc je izjavio da Zoran Dragić neće igrati na meču sa Panatinaikosom. Ipak, i pored izostanka Dragića Žalgiris će imati veći deo svojih igrača na raspolaganju protiv desetkovanog suparnika. Radi se o timovima koji se nalaze u donjem delu tabele ne samo po broju pobeda već i po broju datih poena. Žalgiris se po broju datih poena nalazi takođe na poslednjem mestu u Evroligi sa 70,38 poena po meču, dok se Panatinaikos po tom kriterijumu, ali sa ipak kudikamo širim kadrom na raspolaganju na većini utakmica, nalazi na 15. mestu 72,53 poena po meču.

Predlog

Panatinaikos nema mnogo zdravih igrača trenutno u svom timu, neigranjem Nemanje Nedovića je isključena mogućnost da srpski internacionalac donese pozitivnu energiju i seriju poena sa klupe. Mnogo toga će u Panatinaikosu ponovo zavisiti od trojke Deril Mejkon, Janis Papapetru i Jorgos Papajanis. Atinska ekipa na ovom meču pored cele sezone indisponiranog u Evroligi Kendrika Perija nema mnogo poena u rukama, tako da im preostaje da se uzdaju u sjajnu partiju Mejkona i da ne srljaju protiv Žalgirisa, litvanska ekipa ipak ima više igrača na raspolaganju na ovom susretu. Naš predlog su - poeni na utakmici Panatinaikosa i Žalgirisa, granica je postavljena na 154,5 poena u Maxbet kladionici koeficijent iznosi 1.68.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.