Nedelja, 02/01 - Fudbal, Španija, La Liga
02/01Deportivo Alaves vs Real SosijedadUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
31/12/2021 19:59
U Vitoriji se igra baskijski derbi. Meč između Alavesa i Sosijedada na programu je u nedelju u 18.30.
Alaves

Domaćin u ovaj duel uzali nakon serije od šest utakmica bez pobede u La Ligi i sa plasmanom na 18. mestu, u zoni ispadanja. Istina, Deportivo Alaves ima 15 bodova, koliko i dve ekipe ispred njih, Elče i Hetafe, ali to sigurno nije pozicija koja zadovoljava ambicije ovog kluba. Naravno da je opstanak jedini cilj Alavesa i u ovoj sezoni, pa im je želja da se što pre pomere ka sredini tabele. U prethodnih šest kola samo su dva puta uspeli da osvoje po bod, bilo je to u duelima sa Seviljom na strani i Hetafeom na svom terenu, dok su gubili od Selte kući i Granade, Rajo Valjekana i Viljareala na strani. Taj poslednji poraz u Viljarealu bio je i najubedljivi u sezoni, poraženi su od \'\'Žute podmornice\'\' sa 5:2.

Real Sosijedad

Posle odičnog početka prvenstva kada su im svi gledali u leđa, tim iz San Sebastijana je naglo popustio i posle 18. kola nalazi se tek na šestom mestu. Razloga za to ima dosta, malo umor, malo tanak roster, ali i teški rivali, pa Sosijedad iza sebe ima četiri vezana poraza u prvenstvu. Ono što može da bude vrlo zanimljivo je to da su poslednji neuspeh doživeli u meču sa Viljarealom, kbaš kao i njihov sadašnji rival Alaves, s tim da je to bio zaostali meč. U tom duelu, koji su izgubili sa 3:1 na svom terenu, Sosijedad je prekinuo crni niz bez postignutog gola u La Ligi, a koji je iznosio tačno 400 minuta. Ipak, to je mala uteha za ekipu koja je bila lider prvenstva samo mesec dana ranije.

Predlog

U prošloj sezoni duel ove dve ekipe u Vitoriji okončan je bez golova, ali je zato Sosijedad bio ubedljiv u San Sebastijanu i pobedio sa 4:0. Poslednjih pet sezona kada su se baskijski rivali sastajali na terenu Alavesa nije bilo više od dva gola ukupno, pa ne bverujemo da će ih biti i sada. Naš predlog je zato 0-2 gola, a koeficijent za njega u kladionici Mozzartbet iznosi 1.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.