Utorak, 04/01 - Košarka, SAD, NBA
04/01Portland Trail Blazers vs Atlanta Hawks1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
03/01/2022 16:29
U Portlandu se sastaju Trejlblejzersi i Atlanta Hoksi. Portland u meč ulazi bez svoje prve zvezde Demijena Lilarda, dok se Atlanti vraćaju bitni igrači iz rotacije. Meč u Moda centru je zakazan u utorak u ranim jutarnjim časovima po našem vremenu, početak je u 04.00.
Portland Trejlblejzersi

U Oregonu ove sezone nema mnogo dobrih vesti što se tiče NBA košarke, a poslednja glasi da je prva zvezda Portland Trejlblejzersa Demijen Lilard otpisan za noćašnju utakmicu sa Atlantom Hoksima, kao razlog su navedeni abdominalni problemi. Smatra se da Lilard ovu povredu vuče još od letošnjih Olimpijskih igara u Tokiju i nikako da je zaleči. Od najbitnih igrača u dresu Portlanda na meču protiv Hoksa ne bi trebalo da nastupi Si Džej Mekolum, ovaj sjajni bek ima problema sa plućima, ali stižu vesti da je na dobrom putu oporavka, dok bi se Jusuf Nurkić mogao vratiti iz zdravstveno i sigurnosnih protokola (healht and safety protocols). Bosanski internacionalac se u protokolima nalazi od 26. decembra i čisto formalno prateći skraćene rokove povratka bi mogao da nastupi na ovom meču. Najveća uzdanica pored Normana Pauela na meču protiv Atlante Hoksa za Portland bi trebalo da bude povratak Anferni Simonsa, ovaj bek je izašao iz protokola i čini bi se da bi mogao da uživa u izazovu igranja protiv Treja Janga. Portland se nalazi na 12. mestu na Zapadu, imaju 13 pobeda i 22 poraza u dosadašnjem delu sezone.

Atlanta Hoksi

Tim iz Džordžije je upisao zlata vrednu pobedu u Klivlendu, na poluvremenu je blo 15 poena razlike za Kavse, ali na krilima tandema Tre Jang i Klint Kapela Hoksi su slavili krajnjim rezultatom 121:118. Jang je za 42 minuta na terenu imao 35 poena i 11 asistencija, dok je Kapela uz 18 poena imao i rekordni broj skokova (23) ove sezone. Čini se da je Atlanti bila potrebna jedna ovako teško izvojevana pobeda da bi mogli da se vrate u pobednički kolosek iz prošle sezone, kada su Hoksi igrali finale Istoka protiv kasnijih prvaka Milvoki Baksa. Pojačanja igrački stižu za Hokse, tako da se očekuje povratak na meču protiv Portlanda Kevina Huertera, Danila Galinarija i Timotija Luvavua iz protokola, i Kema Rediša koji je imao povredu skočnog zgloba. Atlanta Hoksi se nalaze na 12. mestu u Istočnoj konferenciji, imaju 16 pobeda i 19 poraza ove sezone.

Predlog

Mišljenja smo da će Atlanta Hoksi i pored trenutne pozicije na tabeli biti učesnici plej-ofa ove sezone, dok je za Portland Trejlblejzersima još uvek teško odrediti u kom pravcu će se kretati nastavak dosadašnje razočaravajuće sezone. Naš predlog je 2 na Atlantu Hokse u meču protiv Portland Trejlblejzerse. Za dvojku na Atlantu Hokse kladionica Maxbet nudi koeficijent 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.