Subota, 08/01 - Košarka, Španija, Spagnola ACB
08/01Bàsquet Manresa vs Real MadridHendikep(Sa produžetkom)tip: 1 -9.50
8 / 10 Ulog
04/01/2022 09:31
U zaostalom meču 17. kola ACB lige sastaju se Manresa i Real Madrid, radi se o susretu timova koji su zbog problema sa COVID-19 imali pauzu u takmičenju. Meč u Pavello Nou Kongost, domu igrača Manrese je zakazan za utorak 4. decembar, sa početkom u 21.00.
Manresa

Tim iz Katalonije nije imao takmičarski meč od 11. decembra, pa Manresa ima mnogo odloženih mečeva koje treba da nadoknadi. U Španiji važi pravilo da posle prvog dela prvenstva, odnosno odigranih 17 kola, prvih 8 na tabeli u tom trenutku ide na završni turnir Kupa Španije u košarci. Taj turnir se ove godine od 17. do 20. februara održava u Granadi, zanimljiv izbor imajući u vidu da taj u grad u Andaluziji nema predstavnika u najvišem košarkaškom rangu u Španiji. Sa druge strane predstavnika u najvišem rangu nema ni Niš, pa to ne sprečava Nišlije da budu sjajni domaćini godinama unazad učesnicima Kupa Radivoja Koraća. Manresa ima 8 pobeda i 5 poraza u ACB ligi, nalaze se na 9. mestu na tabeli i čini se da bi borba za učešće na završnici košarkaškog kupa mogla biti zanimljiva do poslednjeg meča u prvoj fazi takmičenja. Tim Manrese sa klupe vodi poznato trenersko ime Pedro Martinez. Čini se da je iskusni trener uradio dobar posao u Kataloniji ove sezone imajući u vidu resurse koje je imao na raspolaganju. Za Manresu sledi još jedan meč u grupnoj fazi Lige šampiona, to je zaostali meč sa Hapoel Jerusalimom, bez ikakvog takmičarskog značaja za španskog predstavnika. Naime, Manresa ima svih 5 pobeda u dosadašnjem delu sezone i osigurali su prvo mesto u grupi B. Trener Martinez pred utakmicu sa velikim Realom ističe da su svi igrači u njegovom timu spremni da izađu na teren, da žejno iščekuju da igraju posle toliko dugo vremena i daće sve od sebe da meč prođe u najboljem redu.

Real Madrid

Madriđani nisu imali meč od 23. decembra, odložene su 3 utakmice Real Madrida, dve u ACB ligi sa Huventudom i Barselonom i jedna u Evroligi sa Fenerbahčeom na strani. Pablo Laso se posle 14. decembra, i pozitivnog testa na COVID-19 njega i Tome Ertela, vratio treninzima. Trener Laso je izjavio da su oporavili ekipu, svi igrači rade dobro i da trenutno nemaju nikakvih problema. Po Lasu pauza je došla u nezgodno vreme, taman su početkom decembra ulazili u dobru formu i izgubili su ritam redovnog igranja. Po medijskim izveštajima neki sat pred polazak u Manresu će Laso odlućiti koja dvanaestorica igrača će biti u protokolu za ovaj susret. Čini se da su samo izvesno van kombinacija za meč sa Manresom povređeni igrači Karlos Alosen i Trej Tompkins. Real Madrid je na 1. mestu u ACB ligi, imaju 13 pobeda i samo 1 poraz u dosadašnjem delu sezone.

Predlog

Gledajući učešće u ACB ligi i Ligi šampiona Manresa ima 13 pobeda i 5 poraza u ovoj sezoni, dugo nisu imali takmičarski meč i u duel sa Real Madridom ulaze naoštreni da daju sve od sebe. Ulog je veliki, učešće na prestižnom Kupu Španije u košarci (Copa del Rey de Baloncesto). Sa druge strane Real Madrid je zasluženo na prvom mestu u šampionatu Španije, imaju samo jedan pretrpljeni poraz ove sezone u domaćem takmičenju, ali ih u četvrtak očekuje bitan duel protiv ove sezone posebno opasnog Uniksa. Čini se čak i da dođe do pobede Real Madrida ne bi ipak trebalo da bude dvocifrenom razlikom, ipak se radi o bitnom meču za solidnu domaću ekipu.Naš predlog je hendikep 1 (9,5 poena) na Manresu protiv Real Madrida. Za hendikep 1 na Manresu na granici od 9,5 poena kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.59.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.