Sreda, 05/01 - Košarka, SAD, NBA
05/01New York Knicks vs Indiana PacersUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Manje 210.50
9 / 10 Ulog
04/01/2022 15:48
U Njujorku se u okviru regularnog dela u NBA ligi sastaju Niksi i Indijana Pejsersi, radi se o susretu timova koji ove sezone igraju ispod očekivanja i postavljenih ciljeva. Meč u Medison Skver Gardenu je zakazan za noć utorak na sredu po našem vremenu, sa početkom u 01.30.
Njujork Niksi

Niksi se nalaze na 11. mestu u Istočnoj konferenciji, a imaju 17 pobeda i 20 poraza. Tim iz Njujorka uopšte ne liči na ekipu iz prošle sezone, individualne nagrade za Džulijusa Rendla i trenera Toma Tibodoa su prošlost. Čini se da je trener Tibodo prošle sezone izvukao krajnji maksimum iz ne naročito igrački talentovane ekipe. Ipak, srčanost, borbenost i dobra odbrana su Nikse odveli do plej-ofa u sezoni 2020-2021. Sada još Niksi imaju i dobar broj pobeda koliko to izgleda nepovezano i slabo u pojedinim mečevima. Po broju datih poena (104,7) Njujork Niksi se nalaze tek na 27. mestu u NBA ligi, a po broju primljenih poena (105,7) i nalaze se na 7. mestu u takmičenju. Po broju blokada se tim iz \'\'Velike jabuke\'\' nalazi na poslednjem 30. mestu u ligi, a po broju ukradenih lopti na 26. mestu. Čini se da je glavni loši pokazatelj za Nikse ove sezone da se nalaze tek na 24. mestu po defanzivnom rejtingu. Njujork Niksi su prošle sezone bili jedna od boljih odbrambenih ekipe u NBA ligi, ove sezone nisu ni blizu. Na meču sa Pejsersima Niksi ne bi ponovo trebalo da računaju na svoju prvu zvezdu Džulijusa Rendla, ovaj krilni centar se nalazi u zdravstvenim i sigurnosnim protokolima (health and safety protocols), dok se od bitnijih izostanaka ističe neigranje Kembe Vokera zbog bolnog kolena.

Indijana Pejsersi

Pejsersi su dovođenjem Rika Karlajla na mesto glavnog trenera želeli da naprave iskorak i da budu ponovo bitna ekipa na Istoku. Karlajl je uz Grega Popovića i Doka Riversa jedan od najcenjenijih i najiskusnijih trenera u NBA ligi. Tim iz Indijane prošle sezone nije ni ušao u plej-of, a 5 sezona pre su ulazili i redovno ispadali u prvom kolu doigravanja. U protekle 3 decenije Indijana je bila važan faktor u Istočnoj konferenciji u dva navrata. Prvo kada je imala Redžija Milera u svojim redovima i drugi put u prošloj deceniji kada su okosnicu Pejsersa činili Pol Džorž, Džordž Hil, Dejvid Vest, Roj Hibert i Lens Stivenson. Čini se da je zajednička nit u oba slučaja kada su Pejsersi bili izvanredni je jedan generacijski igrač u timu, Redži Miler ili Pol Džordž, pitanje da li današnji Pejsersi imaju igrača u ekipi koji može na više utakmica u kontinuitetu ravnopravno da izađe na crtu najboljim košarkašima u NBA ligi. U ovoj sezoni Indijana se trenutno nalazi na 13. mestu na Istoku, imaju 14 pobeda i 23 poraza, kada bi se Pejsersi stvarno potrudili verovatno bi mogli da dođu u borbu za plej-in pozicije. Ali, čini se da su ambicije Pejsersa do kraja sezone bitno drugačije i da sam ulazak u doigravanje nije na vrhu liste prioriteta. Pejsersi ulaze značajno oslabljeni u duel sa Niksima, potpisali su na kratkoročni ugovor Lensa Stivensona, to je ovom igraču treći put da dolazi u Indijanu. Od ostalih igrača Pejsersa koji ne bi trebalo da budu dostupni na utakmici protiv Niksa vredi istaći da se u protokolima nalaze Malkolm Brogdon, Karis Levert i Kris Duarte. Pored ove trojice Indijana ima još tri igrača koja su dvocifrena u poenima ove sezone, radi se o Domantasu Sabonisu, Majlsu Tarneru i Džastinu Holideju. Najviše se u izostanku bitnih poluga u timu očekuje od Litvanca Sabonisa, kako u skoku, tako i na polju poentiranja.

Predlog

Davno su prošla vremena kada su Njujork Niksi i Indijana Pejsersi vodili krvave bitke u plej-ofu, i igrali finala konferencija. To su bile utakmice na mali broj poena i igrale su se sjajne odbrane, sa jedne strane Patrik Juing, Džon Starks i Čarls Oukli između ostalih, sa druge strane Redži Miler, Antonio Dejvis i Dejl Dejvis, pored ostalih. Ovi današnji timovi bi opet mogli da igraju na mali broj poena ali ne zato što su naroćito dobri u defanzivi, već zato što nisu naročito dobri u ofanzivi. Naš predlog su - poeni na utakmici Njujork Niksa i Indijana Pejsersa, granica je postavljena na 210,5 poena u kladionici Maxbet koeficijent iznosi 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.