Četvrtak, 06/01 - Košarka, SAD, NBA
06/01Indiana Pacers vs Brooklyn NetsHendikep(Sa produžetkom)tip: 2 -6.50
9 / 10 Ulog
05/01/2022 11:54
U Indijanapolisu se sastaju Indijana Pejsersi i Bruklin Netsi. Oba tima imaju aktuelne serije poraza, sa tom razlikom što su gosti iz Njujorka ipak jedna od bolje plasiranih ekipa u NBA ligi ove sezone. Meč u dvorani Gainbridge Fieldhouse, domu košarkaša Indijane Pejersa je zakazan u noći sredu na četvrtak sa početkom u 01.30.
Indijana Pejsersi

Pejsersi su noćas izgubili još jedan meč, sada protiv Njujork Niksa u gostima rezultatom 104:94. To je peti u negativnom nizu, i nalaze se na 13. mestu u Istočnoj konferenciji, imaju 14 pobeda i 24 poraza u dosadašnjem delu sezone. U drugoj utakmici zaredom (back-to-back) Indijani dolaze u goste ranjeni Bruklin Netsi, tim iz Njujorka ima takođe negativnu seriju mečeva ali od 3 poraza. Ipak je ekipa iz\'\'Velike jabuk\'\' sa pravom jedan od favorita u ovosezonskom izdanju NBA lige i u ovaj meč sa Pejsersima Netsi ulaze kao apsolutni favoriti. Mnogo veći problem za Pejserse od utakmice sa Bruklinom je težak raspored u narednih 9 mečeva, raspored od koga se diže kosa na glavi običnom navijaču tima iz Indijane. Od tih 9 mečeva Pejsersi će 4 igrati u svojoj dvorani protiv timova Bruklin Netsa, Jute Džez, Boston Seltiksa i Finiks Sansa, dok na strani Indijana će igrati ponovo protiv Boston Seltiksa i Finiks Sansa, ali i protiv Los Anđeles Klipersa, Los Anđeles Lejkersa i Golden Stej Voriorsa. U noćašnjem meču protiv Niksa Domantas Sabonis je igrao 39 minuta i dao 15 poena. Od igrača koji se trenutno nalaze na listi nedostupnih vredi istaći da se povratak Malkolma Brogdona ne očekuje u meču protiv Bruklin Netsa, a najboljeg strelca Pejsersa ove sezone bi trebalo da bude u subotnjem meču protiv Jute Džez. Dok se Karis Levert nalazi u zdravstvenim i sigurnosnim protokolima (health and safety protocols) od 2. januara, a Kris Duarte u protokolima se nalazi od 30. decembra.



Bruklin Netsi

Vest dana, ako ne i meseca, u Nba ligi je da se Kajri Irving vraća na teren, makar samo u ograničenom kapacitetu, igrajući samo gostujuće utakmice za Bruklin Netse zbog pravila koja važe u vezi COVID-19 u Njujorku. Pored svih kaprica i mušica Kajri Irving je jedan izuzetno napadački nadaren košarkaš, u igrački najboljim godinama, još nije napunio ni 30 godina. Već su se pojavile teorije zavere da će Netsi krenuti putem namernih poraza da bi se spustili na lestvici kako bi imali Irvinga na većem broju mečeva u plej-ofu ili eventualnim majstoricama. Uz dodatak da i pored svih zvezda koje igraju u Bruklin Netsima većina pravih Njujorčana i dalje navija za Njujork Nikse. Bruklin Netsi se nalaze na 2. mestu u Istočnoj konferenciji, imaju 23 pobeda i 12 poraza u dosadašnjem delu sezone, nalaze se u nizu od 3 poraza. Sva 3 poslednja poraza za Bruklin su došla na domaćem terenu i to redom od Filadelfije Seventisiksersa, Los Anđeles Klipersa i Memfis Grizlisa. Zanimljivo da su Netsi ove sezone jedna od najboljih gostujućih ekipa u NBA ligi, zajedno sa Jutom Džez imaju po 13 pobeda i 3 poraza. U svojoj dvorani Bruklin Netsi pored sadašnje negativne serije od tri meča imaju ukupno ne baš impresivan skor od 10 pobeda i 9 poraza. Čini se da bi Netsi uz pojačanje Irvinga na gostujućim mečevima mogli da nastave u dobrom ritmu i do kraja sezone budu jedna od najboljih ekipa na strani. Posle meča, sa ove sezone ne tako dobrom Indijanom, Bruklin na svom terenu dočekuju aktuelne prvake Milvoki Bakse, jedna sigurna pobeda bi bila dobrodošla ne samo da se prekine serija poraza već za mir u kući i da se proslavi povratak Kajrija Irvinga.

Predlog

Mišljenja smo da su Bruklin Netsi sa velikom trojkom na okupu trenutno preveliki zalogaj za i dalje značajno oslabljenu ekipu Indijana Pejsersa. Posebno imajući u vidu da će Netsi doći posebno motivisani u ovaj meč, sa željom da prekinu negativni niz. Dok su se sa druge strane i kadrovski jači Pejsersi uglavnom mučili ove sezone i ovaj meč za njih je ipak druga utakmica u dva dana (back-to-back). Naš predlog je hendikep 2 (granica 5,5 poena) na Bruklin Netse, za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.