Četvrtak, 06/01 - Košarka, SAD, NBA
06/01Charlotte Hornets vs Detroit PistonsHendikep(Sa produžetkom)tip: 1 -7.50
8 / 10 Ulog
05/01/2022 12:01
Pistonsi glavni kandidati da i treću sezonu zaredom budu jedna od najlošije rangiranih ekipa u takmičenju, sad idu na teško gostovanje u Šarlot. Meč u Spectrum centru je zakazan za noć sredu na četvrtak po srednjeevropskom vremenu, sa početkom u 01.00.
Šarlot Hornetsi

Hornetsi se nalaze na 8. mestu u Istočnoj konferenciji, imaju 19 pobeda i 19 poraza u dosadašnjem delu sezone. Tim iz Južne Karoline želi da ostvari pobedu protiv jedne od najslabije plasiranih u NBA ligi. Posle meča sa Pistonsima Šarlot očekuje niz od 3 teška meča na papiru, igraju dva puta sa Milvoki Baksima i jednom sa Filadelfija Seventisiksersima. Šarlot ove sezone ima 6 dvocifrenih igrača u proseku po broju poena, i osim Pi Džej Vašingtona nije bilo većih izostanaka na poslednjem meču u Vašingtonu. Posle brojnih kadrovskih problema izazvanih COVID-19 i povredama koji su postojali krajem novembra i u većem delu decembra, Hornetsi su vezali 3 pobede u nizu, da bi sada zabeležili dva poraza protiv Finiks Sansa i ove sezone renoviranih Vašington Vizardsa. Sa druge strane Pistonsi su zabeležili pobedu sezone savladavši aktuelne prvake NBA lige, tim Milvoki Baksa i to na strani. Šarlot bi sa svom ozbiljnošću trebalo da dočeka ipak tim vrlo ograničenih igračkih resursa iz Detroita. Pistonsi se po broju datih poena (101,1) nalaze na 29. mestu u NBA ligi, dok se Hornetsi po tom pokazatelju nalaze na 2. mestu u takmičenju sa 114,9 poena po meču. Sa druge strane Detroit u ovaj okršaj ulazi bez prvog strelca Džeramija Granta (20,1), dok bi svih 5 prvih strelaca Hornetsa Lamelo Bol (19,6), Majls Bridžis (19,6), Teri Rožir (17,6), Gordon Hejvord (17,3) i Keli Ubre (16,2) trebalo da budu na raspolaganju. Sva petorica najboljih strelaca Šarlota su u proseku efikasniji od prvog najboljeg strelca Detroita u odsustvu Granta Kejda Kaningema (15,4).

Detroit Pistonsi

Pistonsi su u dve utakmice u januaru imali više pobeda nego u celom decembru, iz dva meča u 2022. godini imaju dve pobede. U decembru Detroit je ostvario samo jednu pobedu, uz 12 poraza na svom kontu. Najvredniju pobedu sezone su Pistonsi upisali u poslednjem meču u Milvokiju, pobeđeni su Baksi sa sve Janisom Adetokumpom u sastavu. Sadik Bej je imao rekordna 34 poena u trijumfu protiv Milvokija, dok je Džoš Džekson sa klupe za 20 minuta dao 24 poena. Od ostalih igrača Pistonsa vredi istaći učinak prvog pika sa NBA drafta 2021. godine, Kejda Kaningema koji je dao 19 poena. U dugoj NBA sezoni desiće se takva noć da i slaboplasirani timovi imaju svoje šutersko veče, a da favoriti imaju loš dan. Detroit Pistonsi su i dalje sasvim zasluženo na začelju u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Mali kuriozitet, Pistonsi u protekle dve sezone kada su imali po 20 pobeda nisu imali 3 pobede u nizu, Detroit nema 3 pobede u nizu ni ove sezone. Sada je šansa za Pistonse da u 3 sezoni zaredom po prvi put zabeleže takav učinak, mada malo se pitaju i domaći Hornetsi po tom pitanju.

Predlog

Smatramo da su Šarlot Hornetsi kvalitetnija ekipa od Detroit Pistonsa ove sezone, tim iz Južne Karoline ima legitimne plej-of ambicije i trebalo bi da uđu u ovaj meč sa ozbiljnim pristupom. Naš predlog je hendikep 1 (granica 7,5 poena) na Šarlot Hornetse u meču protiv Detroit Pistonsa. Za hendikep 1 na granici od 7,5 kladionica Maxbet nudi koeficijent 1.67.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.