Ponedeljak, 10/01 - Fudbal, Međunarodni, Afrički kup nacija
10/01Maroko vs Gana1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
09/01/2022 14:37
U prvom kolu Afričkog kupa nacija imaćemo jedna veliki derbi, Maroko se sastaje sa Ganom. Utakmica se igra u Kamerunu (Jaunde) u ponedeljak u 17 časova.
Maroko

Možda selecija iz Magreba nije prvi favorit u Kamerunu, ali je svakako među nekoliko najozbiljnijih. Najveća zvezda selekcije Maroka je, naravno, Mohamed Salah, ali je uz njega u timu i nekoliko odličnih fudbalera iz domaćih timova, pre svega iz Zamaleka i Al Ahlija. Sigurno će mnogo nedostajati fudbaler Čelsija Hakim Zijeh, ali je on u svađi sa selektorom Vahidom Halilhodžićem. Neće igrati ni Mazraui iz Ajaksa, ali su ostali tu. Pored Salaha, za golove će biti zaduženi i fudbaleri Sevilje, En Nesiri i El Hadadi, pa ni jednoj odbrani neće biti lako protiv ovog trojca marokanske selekcije. Recimo jođ da su Marokanci lako prošli kvalifikacionu grupu za Mundijal u Kataru, te ih sada očekuje baraž.

Gana

Na klupi Gane pnovo je srpski stručnjam Milovan Rajevac, pod čijim su vođstvaom Ganjani ostavrili najveći uspeh u svojoj istoriji na Mundijalu u Južnoj Afrivci. Sada Rajevac nema tako kvalitetan tim, kao te 2010. godine, kada su pobedili i selekciju Srbije. Ipak, tu su poznata braća Aju, dok je prva zvezda vezista Arsenala Tomas Parti. U timu su i dvojica fudbalera koji su zarađivali hleb na srpskim terenima, u reprezentaciju se vratio Ričmond Boaći, koji je posle ZVezde lutao, ali se pronašao u Izraelu, kao i Semjuel Ovusu, nekadašnji igrač Čukaričkog. Gana mnogo očekuje i od dvojice mladića, Mohameda Kudusa, nove akvizicije Ajaksa, te Kamaldina Sulemana, skupo plaćenog od strane francuskog Rena.

Predlog

Nekada su Halilhodžić i Rajevac vojevali u jugoslovenskom fudbalskom prvesntvu kao igrači, a sada će ukrstiti koplja kao selektori u prvom kolu grupne faze na Afričkog kupu nacija. Gana nije bila na krovu Afrike punih 40 godina, ali je Maroko jedini put ovo takmičenje osvajao još daleke 1976. Ne sumnjamo da će ove dve selekcije, u konkurenciji Gabona i Komorskih Ostrva proći dalje, a već prvi duel pokazaće u kakvoj su formi. Oba tima igraće u baražu za plasman na Mundijal, za koji je žreb 26. januara i moguće je da će ih spojiti. Naš predlog za ovaj meč je pobeda Maroka, a za nju se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 2.12.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.