Utorak, 11/01 - Fudbal, Međunarodni, Afrički kup nacija
11/01Sudan vs Gvineja Bisao1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
10/01/2022 12:15
Već posle prve utakmice biće mnogo jasnije koja od ove dve ekipe ima neke šanse da se plasira u nokaut fazu. Meč se igra u utorak u 20 časova.
Sudan

Za Sudance je sam plasman na najveću smotru afričkog fudbala veliki uspeh. Punih deset godina ova selekcija nije igrala na Afričkom kupu nacija, pa je u zemlji ovakav rezultat dočekan sa oduševljenjem. Nema Sudan neku kvalitetnu ekipu, uglavnom su u timu fudbaleri koji igraju u domaćim klubovima, a dva internacionalca su u slabo praćenim ligama švedskoj i Mađarskoj. U kvalifikacionoj grupi za odalazak na Mundijal zauzeli su poslednje mesto sa samo tri osvojena boda iz šest utakmica. To je dovelo do smene selektora, samo mesec dana pred Afrički kup nacija, a novi nije ni postavljen, pa će ekipu voditi privremena komisija.

Gvineja Bisau

Poput Sudana ni Gvineja Bisau nije uspela da se plasira u baraž za Mundijal, a obe selekcije su igrale u istoj grupi. Međutim, Gvineja Bisau je barem bila druga, iza neprikosnovenog Maroka koji je osvjio maksimalan broj bodova. Ova zemlja je dobila svoju selekciju pre manje od dve decenije, ali se mogu pohvaliti učešćem na dva uzastopna Afrička kupa nacija. Fudbaleri poreklom iz ove zemlje igraju većinom u Francuskoj i Portugaliji, a poznato ime je Pele iz Monaka, kao i fudbaler Porta Nanu. U svojoj grupi za odlazak na Mundijal gubili su samo od Maroka, dok su u ostale četiri utakmice, protiv Gvineje i Sudana, zabeležili jednu pobedu i tri remija.

Predlog

Slučaj je hteo da se Gvineja Bisau i Sudan ponovo nađu u istoj grupi, posle kvalifikacione za Svetsko prvenstvo i na ovom Afričkom kupu nacija koji se igra u Kamerunu. Dva duela u kvalifikacijama bila su prva između ove dve reprezentacije, a Gvineja Bisau je bila uspešnija, slavula je u Sudanu sa 4:2, dok je meč na njihovom terenu okončan bez golova. I sada nam se čini da je Gvineja Bisau blagi favorit, ali su i jedni i drugi autsajderi sa Nigerijom i Egiptom, koji su u ovoj grupi. Za dvojku, tačnije pobedu Gvineje Bisau, dobija se koeficijent 2.55 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.