Sreda, 12/01 - Fudbal, Međunarodni, Afrički kup nacija
12/01Tunis vs Mali1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
10/01/2022 13:38
Ne bismo rekli da je ovo jedna od jačih grupa, mada su u njoj dve dobre selekcije, Tunis i mali. Utakmica između ova dva rimala igra se u Limbeu u sredu u 14 časova.
Tunis

Jeste Tunis uvek bio u vrhu afričkog fudbala, ali trenutno ne spadaju među najjače selekcije sa ovog kontinenta. Uspeli su da izbore baraž za odlazak na Mundijal u Kataru, mada su imali velikog rivala u Ekvatorijalnoj Gvineji, pa i Zambiji. Vahbi Kazri je najpoznatije ime ovog nacionalnog tima, radi se o vrsnom fudbaleru, ali igraču koji je u padu forme. Trenutno nastupa u Sent Etjenu, sa promenjivim uspehom. Jusuh Msakni igra u Kataru i on važi za predvodnika ove selekcije, bar što se fudbalskih kvaliteta tiče. Pažnju treba obratiti i na dvojac iz Premijer lige, dva mlad i perspektivna fudbalera, Arsenalovog Omara Rekika, te Hanibala Mežbrija iz Mančester Junajteda.

Mali

Možda je ova selekcija nepoznanica, ali daleko od toga da se radi o naivnoj reprezentaciji. Mali ima mnogo fudbalera u Evropi, uglavnom u Francuskoj, a gotovo svi defanzivci nastupaju u zemlji aktuelnih svetskih prvaka. Najpoznatiji je dvojac iz Nemačke, a radi se o bivšim članovima austrijskog Salcburga. Đađeu Samaseku igra u Haofenhajmu, dok se u Lajpcigu već dokazao odlični Amadu Haidara. Upamtite i ime i prezime Adama Traore, zato što u Maliju igraju dvojica sa istim imenom i prezimenom. Jedan je član Šerifa i dobro smo ga upoznali, dok drugi igra u Turskoj, a pamtimo ga kao najboljeg igrača turnira na Novom Zelandu kada je Srbija postala svetski šampion.

Predlog

Mali je bio uspešan u kvalifikacijama za Mundijal i ne bi nas iznenadilo da ih gledamo u Kataru, u konkurenciji Ugande, Kenije i Ruandesamo su jednom remizirali i pet puta pobedili. Zato nam se čini da bi takmičenje na Afričkom kupu nacija mogli da otpočnu pobedom nad solidnim Tuniđanima. Za pobedu Malija, odnsno dvojku, na ovom meču u kladionici Meridianbet koeficijent iznosi 2.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.