Utorak, 11/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
11/01FC Barcelona vs Milano1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
10/01/2022 19:45
U okviru 20. kola Evrolige sastaju se Barselona I Olimpija Milano. Radi se o prošlogodšnjim učesnicima Fajnal fora u najjačem klupskom takmičenju. Ove sezone u Evroligi Barselona (15-3) je lider u takmičenju, dok Olimpija Milano (10-6) drži priključak u gornjem domu uprkos problemima sa povredama i izostancima zbog COVID-19. Meč u Palau Blaugrani, domu košarkaša Barselone je zakazan za utorak sa početkom u 21.00.
Barselona

Tim iz Katalonije je staru 2021. godinu završio porazom u Evroligi od Baskonije u Vitoriji rezultatom 94:75, Barselona je porazom započela i novu 2022. godinu, u nedelju u ACB ligi od Manrese posle produžetaka rezultatom 96:95. Od dobrih vesti, posle skoro dva meseca van terena i upravo meča sa Olimpijom Milano u prvom delu sezone igranom 4. novembra, na teren se na ta dva poslednja meča vratio jedna od glavnih perjanica Barselone, Amerikanac Kori Higins. On je protiv Baskonije igrao 9 minuta, a protiv Manrese 20 minuta, uz zanemarljiv učinak od po dva poena. Ipak, Barselona na utakmici sa Manresom je imala brojne druge izostanke, a neki igrači bi mogli da uzmu učešća u meču sa timom iz Milana. Za Barselonu nisu igrali zbog COVID-19 Brendon Dejvis, Serhi Martinez, Dante Eksum i Majkl Kaisedo, dok zbog povreda nisu bili dostupni Nik Kalates, Aleks Abrines i Pjer Oriola. Po nekim inormacija od ovih igrača bi mogli da nastupe Dejvis i Martinez kojima u ponedeljak ističe karantin, kod Eksuma i Kaiseda bi moglo doći do trke sa vremenom, njih dvojica su kasnije bili pozitivni na COVID-19. Od povređenih košarkaša Kalates je na putu oporavka, mada je i Grk imao problema sa globalnim virusom, Oriola je pod ozbiljnom sumnjom ima opterećenje sacroiličnog zgloba, dok je Abrines operisan još u septembru i mogao bi da uzme učešće u aktivnostima tima krajem meseca. Barselona ima 15 pobeda i 3 poraza u dosadašnjem delu sezone u Evroligi, nalaze se na 1. mestu i žele da trijumfom protiv Olimpije Milano izbegnu i treći poraz u nizu u Evroligi i ACB ligi.

Olimpija Milano

Tim iz Milana nije igrao utakmicu u Evroligi još od 16. decembra i poraza na svom terenu protiv Real Madrida rezultatom 75:73. Taj poraz je teško pao Milanezima, ne samo da su izgubili na terenu, već su izgubli i svog najboljeg strelca u Evroligi ove sezone Ševona Šildsa i jedinog dvocifrenog u poenima ove sezone za Milano sa 12,6 poena u proseku. Danac je imao frakturu desne šake i tada mu je posle operacije određen period oporavka od najmanje šest nedelja. Od ostalih izostanaka Malkom Dilejni nije igrao zbog problema sa kolenom od meča sa Real Madridom, Dinos Mitoglu posle povrede stopala je još daleko od povratka na teren po rečima trenera Olimpije Milano Etorea Mesine, dok sa timom u Barseloni nije Troj Daniels. Olimpija ove sezone u Evroligi ima 10 pobeda i 6 poraza, nalaze se na 6. mestu na tabeli i imaju dve odigrane utakmice manje od Barselone. Posle pauze od više od 15 dana košarkaši Olimpije su igrali dve utakmice u šampionatu Italije, prvo su ostvarili vrednu pobedu protiv najvećeg rivala u Italiji, ekipe Virtusa iz Bolonje, rezultat je bio 102:99 posle produžetaka, da bi u nedelju izabranici trenera Mesine, ponovo na domaćem terenu ,savladali Tortonu rezultatom 72:60. Na meču sa Barselonom debi bi mogao da ima poslednje pojačanje Olimpije Trej Kel, ovaj Amerikanac je svoju evropsku karijeru započeo u Igokei, da bi u Milano došao iz Varezea u prvim danima 2022. godine. Na dva poslednja meča posle pauze među naijstaknutijim pojedincima su bili Džerijan Grant sa 20 poena protiv Virtusa i 13 protiv Tortone, Devon Hol je imao učinak od 18 i 14 poena, Serhi Rodrigez se istakao sa 16 poena i 9 asistencija protiv Bolonjeza, dok su se na centarskim pozicijama istakli Ben Bentil, Nikolo Meli i Kajl Hajns. Bentil, koji je stigao kao zamena za Mitoglua, je imao zajedno 18 skokova na dva poslednja meča, dok je jedan od kapitena ekipe Meli, imao 14 skokova na ta dva meča. Trener Mesina je istakao pre utakmice sa Barselonom da je ključ ostati blizu do kraja meča i pokušati slomiti Barsu u finišu.

Predlog

Mišljenja smo da je Barselona sasvim zasluženo na prvom mestu u Evroligi, Katalonci nemaju poraz (8-0) na svom terenu u najjačem, evropskom klupskom takmičenju ove sezone i posle povratak nekolicine igrača imaće želju da upišu prvi trijumf ove sezone. Sa druge strane Olimpija Milano ima dve vezane pobede u 2022. godini, ali se čini da bi moglo da se oseti odsustvo pre svega Ševona Šildsa na ovom meču. Naš predlog 1 na Barselonu protiv Olimpije Milano, kladionica Mozzartbet nudi koeficijent 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.