Četvrtak, 13/01 - Fudbal, Međunarodni, Afrički kup nacija
13/01Zelenortska Ostrva vs Burkina Faso1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
11/01/2022 12:17
Ostrvljani su mnogo zadovoljni posle prvog kola na Afričkom kupu nacija. Utakmica druge runde A grupe igra se u Jaundeu u četvrtak u 20 časova.
Zelenortska Ostrva

Veoma važnu pobedu ostvarila su Zelenortska Ostrva u prvom kolu A grupe na Afričkom kupu nacija. Pogotkom iskusnog Hulija Tavaresa pobedili su Etiopiju i došli nadomak plasmana u nokaut fazu. Ova nekadašnja portuglaska kolonija tek u poslednjoj deceniji igra značajniju ulogu u afričkom fudbalu. Većina fudbalera nastupa upravo u Portugaliji, ali ne i dvojica trenutno najboljih igrača ove selekcije. U Olimpijakosu nastupa Gari Rodrigeš, dok kapiten Rajan Mendeš igra u Emiratima. U selekciji više nema Rikarda Gomeša, fudbalera Partizana i najboljeg strelca srpse Superlige, pošto se on razišao sa selektorom Leitaom Britom. U prethodnoj godini Plave ajkule su doživele samo dva poraza, od Senegala i Nigerije, a taj poraz od Nigerijaca koštao ih je plasmana u baraž za Mundijal.

Burkina Faso

Da ova selekcija nije nimalo naivna videli smo u okršaju sa domaćinom Kamerunom u prvom kolu. Vodila je Burkina Faso protiv Kamerunaca, ali su domaćini Afričkog kupa nacija iz dva penala stigli do preokreta i, na kraju, do pobede. Međutim, Burkina Faso odavno nije nepoznanica, igrali su finale 2013. godine, a u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru bili su odlični i malo je falilo da prestignu favorizovani Alžir u grupi i plasiraju se u baraž. Dvojica fudbalera ove selekcije poznata su svima koji iole prate evropski fudbal. U Bajeru iz Leverkuzena igra Edmund Tapsoba, dok je napadač francuskog Liona Betrand Traore, veoma opasan centarfor. Jedini strelac protiv Kameruna bio je Gustavo Sangare koji igra u francuskoj trećoj ligi.

Predlog

Burkina Faso je, bar po nama, nešto kvalitetnija od Zelenortskih Ostrva. Nema sumnje da će od ovog meča zavisiti ko će na kraju zauzeti drugo mesto u grupi, pošto je prvo rezervisano za domaćina Kamerun. Pošto su u prvom kolu poraženi od Kameruna, Burkini Faso odgovara samo pobeda, dok bi se Zelenortljani zadovoljili i bodom. Ipak, naš predlog je dvojka, a za pobedu Burkine Faso u kladionici MaxBet koeficijent iznosi 2.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.