Četvrtak, 13/01 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
13/01Bayern München vs AS MonacoHendikep(Sa produžetkom)tip: 2 -6.50
8 / 10 Ulog
13/01/2022 10:15
U Minhenu se u 21. kolu Evrolige sastaju Bajern i Monako. Bajern u ovaj meč ulazi ohrabren sa vrednom pobedom ostvarenom u utorak protiv Žalgirisa, dok je gostima iz Monaka ovo prva evroligaška utakmica u 2022. godini. Meč u zbog epidemioloških mera praznom Audi domu je zakazan za četvrtak 13. decembar, sa početkom u 20.30.
Bajern

U utorak su Bavarci ostvarili bitnu pobedu protiv Žalgirisa rezultatom 74:65. Tim trijumfom Bajern je prekinuo niz od 3 poraza u Evroligi, sada se nalaze sa Fenerbahčeom na deobi devetog i desetog mesta u evropskom takmičenju. Tim iz Minhena ima 8 pobeda i 10 poraza u dosadašnjem delu sezone. Bajern ima dve utakmice odložene ove u Evroligi, i to sa ASVEL-om i Anadolu Efesom. Vladimir Lučić je posle meča sa Žalgirisom izjavio da je bilo bitno za tim da se vrati na pobednički kolosek posle 3 poraza i 2 odložene utakmice u Evroligi, u okolnostima koje su sve, ali ne i lake. Trener Bajerna Andrea Trinkijeri je istakao da je Monako miks košarkaških veština, mladosti i atleticizma, što u kombinaciji po njemu predstavlja teškog protivnika za tim iz Minhena. Trinkijeri dodaje da Monako nije imao utakmicu u utorak, dolaze odmorni na megdan i da energija njegovog tima može biti od presudne važnosti. U Bajernu znaju odakle im preti najveća opasnost, naravno da se pribojavaju nepredvidljivog, ali i dalje jednog od najboljih plejmejkera u Evroligi, Majka Džejmsa. U pomalo sumornom, i ne tako sportskom ambijentu bez publike, Bajern je izvojevao dragocenu pobedu protiv Žalgirisa u poslednjem kolu Evrolige, ipak igrački i skoro kompletni Monako bi trebalo da bude neki nivo iznad u odnosu na litvanskog predstavnika. U prvom delu sezone Monako je pomalo i ubedljivo savladao Bajern na svom terenu rezultatom 94:71. Takođe se mora imati u vidu da Bajern i dalje ne može da računa svog prvog strelca u Evroligi ove sezone Daruna Hilijarda (15,9), a da njegova zamena Kej Si Rivers ipak igra sa promenljivom formom.


Monako

U planiranom duplom programu u Evroligi ove nedelje Monaku je prvi meč sa UNIKS-om odložen, zbog nepovoljne zdravstvene situacije u ruskom timu. Monako ima još jedan meč odložen ove sezone u evropskom takmičenju, i to sa ASVEL-om. Tako da se trenutno francuski predstavnik nalazi u grupi timova koji imaju 7 pobeda i 11 poraza u Evroligi, tim iz Kneževine se zajedno sa Baskonijom, Crvenom zvezdom i Makabijem nalazi na deobi od jedanaestog do četrnaestog mesta u košarkaškoj eliti Evrope. U Monaku se situacija polako stabilizuje, igrači se vraćaju iz povreda i tim pun elana i motiva ide na megdan Bajernu u Bavarsku. Naime, posle povratka Lea Vestermana, povrede su zalečili Paris Li i Donta Hol, dok su se trenažnom procesu vratili Danilo Anđušić i Rob Grej. Monako je skoro kompletan, jedino je još uvek van terena Džeri Butsijel ali i ovaj igrač bi trebalo da bude u timu koliko već za vikend u utakmici šampionata Francuske u košarci. U taboru Monaka smatraju da je ovo jedan od odlučujućih mečeva u borbi za plej-of, radi se o okršaju sa direktnim rivalom, Bajern ima pobedu više u Evroligi, tako da bi se eventualnim trijumfom u Minhenu ova dva tima izjednačili na tabeli. Trener Monaka Saša Obradović je pred meč sa Bajernom izjavio da su imali vremena da vredno rade na treninzima poslednjih dana, što po njemu uvek daje dobru pripremu pred važne mečeve. Monako najviše računa na popravljenu igru u odbrani na poslednjim mečevima i ističu da imaju samo 66,3 primljenih poena po meču na poslednja tri okršaja. Ipak, ovaj podatak bi valjalo uzeti sa rezervom, dva od tri meča su bila sa ekipama koje slabo stoje u francuskoj ligi, protiv tima Fos Provense Monako je ubedljivo pobedio rezultatom 94:56, a protiv Le Portela su crveno-beli slavili rezultatom 79:67. U ovom pobedonosnom nizu od tri pobede svakako je najvrednija ona protiv Makabija u Evroligi rezultatom 82:76.

Predlog

Mišljenja smo da se radi o izjednačenim protivnicima, možda se čak po budžetu i reputaciji igrača prevaga u predviđanjima mogla dati Monaku pre sezone. Ova dva tima se još uvek bore za plej-of, popravnih nema još mnogo, posebno za tim Monaka i ovaj meč košarkaši tima sa Azurne obale ulaze sa velikom željom da uđu sa boljim rezultatima u nastavak sezone. Monako želi da nadogradi trijumf nad Makabijem u poslednjem meču u Evroligi, stava smo da tim iz Kneževine neće izgubiti više od 6 poena razlike na meču protiv Bajerna. Naš predlog je hendikep 2 (granica 6,5 poena) na Monako u meču protiv Bajerna, za tu igru kladionica Maxbet nudi koeficijent 1.57.



Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.