Ponedeljak, 17/01 - Košarka, SAD, NBA
17/01Cleveland Cavaliers vs Brooklyn Nets1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
17/01/2022 18:08
U Klivlendu se sastaju Klivlend Kvalirsi (26-18) i Bruklin Netsi (27-15). Radi se o okršaju timova koji trenutno zauzimaju visoka mesta u Istočnoj konferenciji i trebalo bi da budu učesnici dogravanja ove sezone u NBA ligi. Meč u hali Rocket Mortgage Fieldhouse, domu košarkaša Klivlend Kavalrisa, je zakazan na Dan Martina Lutera Kinga u ponedeljak sa početkom u 21.00.
Klivlend Kavalirsi

Kavalirsi su verovatno jedno od naprijatnijih iznenađenja u NBA ligi ove sezone, trenutno se nalaze na 6. mestu u Istočnoj konferenciji, imaju 26 pobeda i 18 poraza u dosadašnjem delu sezone. Iako se mislilo da će Kavalirsi dugo biti u limbu nakon odlaska Lebrona Džejmsa i potrošenih velikih resursa, tim iz Ohaja je relativno brzo sklopio obećavajuću ekipu. Nagli razvoj i bolji rezultati Kavalirsa su se poklopili sa dolaskom Džej Bi Bikerstafa na mesto glavnog trenera u februaru 2020. godine, ovaj trener je toliko impresionirao menadžment tima da je nedavno potpisao produženje ugovora do 2027. godine. Tim Klivlenda igra malo atipičnu košarku, često igraju sa tri visoka igrača u petorci. Naime, starteri su dva centra Džaret Alen (2.08 m) i ruki Evan Mobli (2.11 m), a tu je i Finac Lauri Markanen (2.11 m). Glavni dirigent u Kavalirsima je Darijus Garland, ovaj bek je prvi strelac ekipe sa 19,7 poena i prvi asistent sa 7,8 asistencija. Kavalirsi ove sezone imaju 9 dvocifrenih igrača u poenima, dva su ipak na listi duže povređenih i to Kolin Sekston i Riki Rubio. Odsustvo Rubija će pokušati da nadoknadi Radžon Rondo, na prvih nekoliko mečeva to uopšte ne izgleda loše, ovaj iskusni plejkmejker bi mogao da bude dobar mentor i uzor mladim igračima. Od ostalih igrača vredi istaći učinak Kevina Lava koji ima 14 poena i nešto preko 7 skokova u proseku ove sezone, svakako je plus za njega što nije propustio veliki broj utakmica, odigrao je 36 od 44 utakmica ove sezone. Deveti dvocifrenih igrač pored svih pomenutih je Čedi Osman (11,1), Turčin mnogo toga dobroga donosi ulazeći sa klupe rezervnih igrača.

Bruklin Netsi

Ideja da će Kevin Durent u svojoj petnaestoj godini i četrnaestoj sezoni u Nba ligi, i nakon duge istorije teških povreda zbog kojih je između ostalog propustio celu jednu sezonu (2019-2020), u karijeri moći da izdrži ovoliki teret na svojim leđima se graniči sa neodgovornošću u timu Bruklin Netsa. Naime, Durent je po broju minuta (36,5) na terenu od bitnijih igrača u NBA ligi na visokom 5. mestu, ispred njega su samo Fred Vanvlit (37,9), Džejms Harden (36,8), Džejson Tejtum (36,7) i Lebron Džejms (36,7). Minutaža Kevina Durenta je naravno uslovljena time što Netsi dobijaju premalo od većine ostalih igrača u ekipi, ovaj krilni igrač je vodeći strelac u NBA ligi ove sezone, ima 29,3 poena u proseku po meču, uz značajan učinak u skokovima (7,4) i asistencijama (5,8). Gledano poenterski Bruklin ima 6 dvocifrenih igrača u proseku, na jednog Kajrija Irvinga (17,7) Netsi mogu da računaju samo na gostujućim mečevima i ovaj bek je odigrao samo 3 meča ove sezone. Dok je Džo Heris (11,3) odigrao 14 utakmica, ali nije igrao još od sredine novembra, sada ni Durenta neće biti na raspolaganju najmanje 4 do 6 nedelja. Preostala trojica dvocifrenih u poenima u timu Netsa su konstantni Džejms Harden (22,7) i Peti Mils (13,4), dok je šesti Lamarkus Oldridž, koji za ograničenu minutažu (22,9) na terenu još ima i dobar učinak (13,3), uz ogradu da je ovaj krilni centar propustio već 13 utakmica ove sezone. Osim u slučaju da se ne desi nešto nepredviđeno i dođe do bolje forme, pre svega epizodista u ekipi Netsa, teško će se tim iz Njujorka do povratka Durenta održati na 2. mestu u Istočnoj konferenciji. Jedina sreća u nesreći što tim Bruklina u narednom periodu ima više utakmica na strani nego na svom terenu i trebalo bi da u većoj meri računaju na usluge Kajrija Irvinga, do Ol-star pauze 12 od 17 utakmica Netsi će igrati van svoje dvorane.

Predlog

Mišljenja smo da mlada i poletna ekipa sa nekoliko iskusnih igrača u svom rosteru trenutno nije nimalo naivan protivnik, i da bi Bruklin Netsi u prvom meču posle povrede kolena Kevina Durenta mogli imati problema. Naš predlog je jedinica (uključujući produžetke) na Klivlend Kavalirse. Za tu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.65.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.