Sreda, 19/01 - Košarka, Međunarodni, Eurocup
19/01Union Olimpija vs Gran CanariaUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 165.50
8 / 10 Ulog
19/01/2022 10:36
U Ljubljani se u 10. kolu Evrokupa sastaju Cedevita Olimpija (3-5) i Gran Kanarija (6-2), obe ekipe vide sebe u doigravanju ove sezone u evropskom takmičenju. Meč u dvorani \'\'Stožice\'\' je zakazan za sredu 19. decembar, sa početkom u 20.30.
Cedevita Olimpija

Cedevita Olimpija u 2022. godinu ulazi sa željom da imaju bolje igre i rezultate u nastavku sezone, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu. Čini se da se poslednjim pojačanjima napravila ekipa sa jasnom napadaćkom filozofijom, to je \'\'trči i pucaj\'\'(run and gun) košarka. Za trčanje će biti zaduženi Jaka Blažič, Edo Murić i poslednje pojačanje Zoran Dragić, a za pucanje Džejkob Pulen i Jogi Ferel pre svih. Uz Zeka Ogusta i Alena Omića na unutrašnjim pozicijama se čini da ova ekipa Cedevita Olimpije ima potencijal za rast i znatno bolje rezultate do kraja sezone. Cedevita Olimpija nije imala takmičarski meč od 2. januara i susreta sa Krkom, u međuvremenu su zbog pozitivnih slučajeva na COVID-19 odloženi mečevi sa Promiteasom u Evrokupu i Borcem iz Čačka i FMP-om u ABA ligi. Tim iz Ljubljane ima 3 pobede (3-5) u Evrokupu ove sezone, ali kakve pobede, pobedili su dva ACB ligaša na strani, prvo Gran Kanariju, a onda i Valensiju. U utakmici u prvom delu sezone Cedevita Olimpija je slavila na Kanarskim ostrvima rezultatom 79:77, najbolji u slovenačkom timu je bio Džejkob Pulen sa 27 poena, uz šut za tri poena 6 od 9. Cedevita Olimpija se nalazi na 7. mestu grupe B u Evrokupu, imaju 3 pobede i 5 poraza na svom kontu.


Gran Kanarija

Tim iz Las Palmasa ima 6 uzastopnih poraza u ACB ligi, ugroženo je učešće na završnici Kupa Španije u košarci (Copa del Rey de Baloncesto), tu situacija nije baš najjasnija, prvih osam posle prvog dela šampionata, to jest odigranih sedamnaest utakmica, ide na završni turmir koji se ove godine igra u Granadi od 17. do 20. februara. Ali zbog odloženih mečeva prve runde i dalje postoje šanse Gran Kanarije, iako se ovaj tim sa 7 pobeda i 9 poraza trenutno nalazi na deobi desetog i jedanaestog mesta na tabeli ACB lige. Naime, Gran Kanarija je za vikend ubedljivo izgubila u meču 18. kola od Manrese rezultatom 91:72, dok tim sa Kanarskih ostrva još ima utakmice 16. kola sa Valensijom 28. januara i 17. kola sa Obradoirom 30. januara. Tako da poraz u poslednjem meču protiv Manrese ne ulazi u kalkulacije za završnicu Kupa, dok ova dva meča krajem meseca itekako ulaze. Gran Kanarija ima problema sa izostancima, francuskom reprezentativcu Endru Albisiju se pridružio i Džon Šurna na listi duže odsutnih, Amerikanac ima problema sa plućima nakon preležanog COVID-19 i neće ga biti na terenu neko vreme. Artem Pustovji startni centar tima iz Las Palmasa je za vikend uspeo da odigra svega 10 minuta posle više od 40 dana pauze. Više od 20 dana na raspolaganju timu Gran Kanarije nije bio ni Oliver Stević. Sve u svemu od početka decembra kada su svi problemi i počeli Gran Kanarija ima svih 6 poraza u ACB ligi, dok u Evrokupu ima jedan poraz od Ulma i dve vredne pobede. Prvo je Gran Kanarija na gostovanju u Podgorici protiv Budućnosti slavila rezultatom 83.75, da bi u Španiji teško stradao jedan od favorita u Evrokupu Virtus iz Bolonje rezultatom 100:80. Čini se ova ekipa Gran Kanarije predvođena Dilanom Enisom i Ej Džej Sloterom ima određeni kvalitet ali su ih pehovi sa povredama i bolešću igrača skupo koštali. Gran Kanarija se nalazi na 2. mestu grupe B Evrokupa, imaju 6 pobeda i 2 poraza u dosadašnjem delu sezone.

Predlog

Mišljenja smo da će Cedevita Olimpija i Gran Kanarija odigrati jednu zanimljivu i atraktivnu utakmicu na zadovoljstvo ljubitelja košarke. Gosti iz Španije će želeti da poprave nišanske sprave pred odlučujuće mečeve u ACB lgi za odlazak na završnicu Kupa Španije u košarci. Naš predlog su + poeni na meču Cedevita Olimpije i Gran Kanarije, granica je postavljena na 165,5 poena (uključujući produžetke) u kladionici Maxbet koeficijent iznosi 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.