Ponedeljak, 24/01 - Košarka, SAD, NBA
24/01Miami Heat vs Los Angeles Lakers1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
23/01/2022 09:33
U Majamiju u okviru regularnog dela sezone u NBA ligi se sastaju Majami Hit (29-17) i Los Anđeles Lejkersi (23-23). Hit želi iza sebe da ostavi poraz u poslednjem meču protiv Atlante Hoksa, dok Lejkersi žele da upišu i drugu vezanu pobedu protiv timova sa Floride, posle trijumfa nad Orlando Medžikom u poslednjoj utakmici. Meč u FTX Areni je zakazan za nedelju sa početkom u ponoć po srednjeameričkom vremenu.
Majami Hit

Tim sa Floride je verovatno jedan od favorita iz senke za odlaženje daleko ove sezone u doigravanju NBA lige. Mnogo toga će zavisiti i od toga ko im se nađe na putu. Majami Hit (29-17) je došao do 3. mesta na Istoku i bez neke velike potrošnje glavnih igrača, posebno imajući u vidu da su već odigrali 46 utakmica i da ovaj tim ove sezone ima čak 12 igrača koji su igrali minimalno 8 utakmica i za to vreme ostvarili učinak od minimalno 5 poena u proseku po meču. Naime, Džimi Batler je igrao na 28 od 46 utakmica, a Bam Adebajo je igrao samo na 21 meču ove sezone, sa druge strane malo više, u odsustvu dve glavne zvezde, povukli su Kajl Lauri i Tajler Hiro. Na poslednjih dvadesetak mečeva Hit ima 16 pobeda i 5 poraza, sada kada su se vratili Batler i Adebajo tim iz Majamija bi trebalo najmanje da se održi na prvih 6 mesta koja direktno vode u plej-of, a zašto da ne i na nekom od mesta koje garantuju prednost domaćeg terena u eventualnoj majstorici u prvom kolu plej-ofa. Lebron Džejms je još uvek izazov za veliki broj igrača u NBA ligi, posebno u dresu legendarnih Lejkersa, a dodatnu dimenziju ovom susretu daje i to da je \'\'kralj\'\' uzeo dve titule šampiona sa ekipom Majami Hita (2012 i 2013). Ko bi rekao da je prošlo desetak godina od tih titula i igranja Lebrona Džejmsa sa Dvejn Vejdom i Kris Bošom pre svih u dresu tima sa Floride.

Los Anđeles Lejkersi

Lejkersi su u malo komplikovanijem trejdu 5 timova početkom avgusta prošle godine u najbitnijim stavkama za Rasela Vestbruka dali Kajla Kuzmu, Montrezl Herela i Kentavijusa Kaldvela-Poupa. Ni pola godine kasnije sudeći po medijskim izveštajima tim iz Los Anđelesa bi se vrlo rado odrekao Vestbruka, ali nema mnogo timova koji su spremni da preuzmu jedan od najplaćenijih ugovora u NBA ligi za ovu i sledeću godinu, vredan za te dve godine preko 90 miliona dolara. U odbranu generalnog menadžera Los Anđeles Lejkersa Roba Pelinke verovatno da je u procesu donošenja konačne odluke u vezi trejda veliku ulogu odigrao Lebron Džejms. Džef van Gandi bivši trener Njujork Niksa između ostalih i jedan od velikih autoriteta u košarci na severnoameričkom kontinentu je pre otprilike mesec dana istakao da nema gore stvari u poslu trenera nego trenirati vremešnog superstara koji nije svestan da nije više na vrhuncu moći. Vestbruk je trejdovan 3 puta i Los Anđeles Lejkersi su mu četvrti tim u poslednje 3 godine posle Oklahome Tandera, Hjuston Rokitsa i Vašington Vizardsa. Kada bi se tim iz Kalifornije pitao ovog trenutka verovatno da je i peti tim u poslednje 3 godine na horizontu za ovog beka. Rasel Vestbruk kroz celu karijeru igra ovako, karakterišu ga vrlo slabi procenti šuta za tri poena, na nivou cele karijere ima samo 30 % u šutu za tri poena i ima veliki broj izgubljenih lopti, više od 4 po meču u svojih 14 sezona u NBA ligi. Najveći problem u sadašnjosti Vestbruku je što igra u Los Anđelesu pod reflektorima na najvećoj sceni i to što igra sa Lebronom Džejmsom, njegove mane koje su postojale oduvek su sada još uvećane. Vestbruk ove sezone ima 18,5 poena u proseku, što je najmanje poena za njega od sezone 2009-2010, uz to ima 8 skokova i 7,8 asistencija u proseku po meču. Procenti šuta Vestbruku nisu tako dobri, za tri poena ima 30,2 %, sa linije slobodnih bacanja 67,1 %, a ukupno iz igre 43,4 %. Nema tu nekih velikih padova u procentima šuta, jednostavno Vestbruku je dozvoljavano mnogo toga u prošlim timovima što sada u Lejkersima pored Lebrona Džejmsa ne prolazi baš tako lako. Obojica vole loptu u rukama, Vestbruk bez lopte (off-ball) je još slabiji nego sa loptom, što je i razumljivo kad nije poznat kao dobar šuter za tri poena. Ipak, možda u nekim drugim okolnostima, u nekom drugom timu Vestbruk dokaže da još uvek može da doprinose učinkom na terenu. Sa druge strane u slučaju da Vestbruk i ne bude trejdovan do kraja roka za razmenu igrača (10. februar) možda se stvari promene nabolje za Lejkerse povratkom Entonija Dejvisa.

Predlog

Mišljenja smo da je ekipa Majami Hita zaokružila ovaj datum u kalendaru, ne dolaze Lebron Džejms i Lejkersi svaki dan u Majami, to je i dalje veliki izazov za veliki broj košarkaša. Sa druge strane Los Anđeles Lejkersi se nalaze u velikim problemima, na više pozicija u timu im je potrebna pomoć. U ovom meču bi mogla doći do izražaja superiornost Bama Adebaja u odnosu na centre Lejkersa, dok bi ključne okršaje na krilnim pozicijama mogli voditi Džimi Batler i Lebron Džejms. Naš predlog je pobeda Majami Hita (uključujući produžetke) u meču protiv Los Anđeles Lejkersa, za ovu igru kladionica Meridianbet nudi koeficijent 1.53.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.