Subota, 29/01 - Fudbal, Hrvatska, HNL
29/01Šibenik vs Hajduk SplitDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
27/01/2022 20:26
Još jedan morski derbi dobili smo u Hrvatskoj ulaskom Šibenika u elitnu diviziju. Ovo je prvi meč ove dve ekipe u drugom delu sezone, a igra se u subotu u 17 časova.
Šibenik

Šibenčanima je ovo druga sezona u prvoj ligi Hrvatske i mogu da budu zadovoljni učinkom u jesenejm delu sezone. Odigrali su 20 utakmica, šest su dobili, 4 puta remizirali, a deset izgubili. Sakupili su 18 bodova i verovatno bi se borili za opasnak da iz lige ne ispada samo jedan tim, a trenutno poslednjeplasirani Hrvatski Dragovoljavc ima samo sedam bodova. Naravno da se novajlija neće predati i pokušaće da sustigne bar jednu ekipu koja je ispred, a Istra, Slaven i Šibenik. U pripremnom periodu, koji je bio kratak, Šibenik je odigrao četiri utakmice, dve je dobio, a dve izgubio. Uzdaju se u domaći teren, na kome su dobili četiri utakmice, ali poslednju još 17. oktobra i to baš protiv Hajduka.

Hajduk

\'\'Bili\'\' su igrali derbi u poslednjoj utakmici u 2021. godini protiv Osijeka na svom Poljudu i to pred rekordnim brojem navijača. Ni pun Poljud ni raspoložena \'\'Torcida\'\' nisu pomogli Hajduku da pobedi Osijek, pa u drugi deo sezone ulazi sa pet bodova mnaje od vodećeg triliga Dinamo, Rijeka, Osijek. Treba reći da Rijeka i Osijek imaju po 20 utakmica, a Dinamo i Hajduk jednu manje odigranu. Hajduk je bio uspešan i u Kupu Hrvatske, plasirao se u polufinale pobedom nad Dinamom u Zagrebu i rival u polufinalu biće mu Gorica početkom marta. Drugi polufinalni par čine Rijeka i Osijek, pa bi lako Splićani mogli da završe u finalu i stignu do trofeja posle dužeg vremena, i istovremeno obezbede nastup u Evropi. Naravno, navijačima je u fokusu titula, ali je pitanje koliko su \'\'bili\'\' blizu nje.

Predlog

U dva odigrana okršaja između ove dve ekipe jesenas domaći timovi su slavili. Hajduk je u Splitu pobedio sa 1:0, a Šibenik je bio ubedljiviji na Šubićevcu i slavio sa 2:0. Smatramo da bi sada moglo da bude više golova, pogotovo jer su domaći dosta rasterećeni, a gostima bod ništa ne znači. Naš predlog je igra gol-gol, a za GG u kladionici Mozzartbet dobija se koeficijent 1.78.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.