Subota, 29/01 - Fudbal, Belgija, Pro Liga
29/01Union Sen-Žil vs AnderlehtDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
28/01/2022 20:03
Lider belgijskog prventva ide iz derbija u derbi. Posle Briža sledi duel sa Anderlehtom. Utakmica je na programu u nedelju u 13.30.
Union Rojal

Ekipa Rojal Uniona Sent Žila je vodeći tim u Župiler ligi i sa velikim šansama za osvajanje šampionske titule ulazi u poslednju trećinu prvenstva. Vremena su se u ovoj zemlji promenila, ap je nekadašnji velikan iz Brisela sada autsajder kod Sent Žila. U vanrednom kolu Rojal Union je napravio veliki posao osvajanjem boda protiv aktuelnog šampiona klub Briža na strani, čime je zadržao velikih devet bodova prednosti ispred šampiona, a pobegao Antverpu na deset. Posle 34 kola u regularnom delu, četiri prvoplasirane ekipe igraće još šest rundi doigravanja za prvaka, a konkurenata za jedno od tih mesta je dosta.

Anderleht

Posle nekoliko sušnih sezona za Anderleht, aktuelna se, bar za sada, može nazvati sasvim solidnom. Bar je tako bilo do utorka i neplaniranog poraza na svom terenu od Serkl Briža. Pre tog meča Anderleht je vezao devet utakmica bez poraza u Župiler ligi i stigao do željenog četvrtog mesta. To i jeste konačni cilj tima koji predvodi bivši fudbaler Sitija Vensan Kompani. Ulazak u doigravanje značio bi i povratak u Evropu, u kojoj velikan iz Brisela nije igrao dve prethodne sezone. Ipak, konkurencija za to četvrto mesto je ogromna, tu su Gent, Genk, Šarlroa, Kortrajk, Serkl Briž I mehelen, pa je svaki bod veoma važan.

Predlog

Rojal Union je slavio u Briselu u prvom delu sezone sa 3:1. Pored tog duela ove dve ekipe su se sastale još samo dva puta u okviru Kupa Belgije, jednom na početku 2021. godine, a prvi put još 2018. a tada je Andarleht bio bio ubedljiv i u ta dva meča slavio ukupnim rezultatom 8:0. Sada je sve drugačije, u Rojal Union je uložen veliki novac i neće nas iznenaditi ako titula dođe u vitrine ovog ligaša. Možda je domaćin favorit, ali Anderleht mora da se iskupi za poraz u utorak. Zato je naš predlog GG sa kvotom 1.55 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.