Subota, 29/01 - Fudbal, Kipar, 1st Division
29/01Aris vs AEL1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
29/01/2022 13:20
Derbi LImasola igra se u ponedeljak u 18 časova. Domaćin je Aris, koji beleži mnogo bolje rezultate od svog rivala AEL-a.
Aris

Ekipa Arisa trenutno je na drugom mestu kiparskog šampionata. Za vodećim Apolonom zaostaju samo jedan bod, ali isto tako samo jedan poen imaju više od trećeplasiranog AEK-a iz Larnake. Što se tiče Arisa, on mnogo bolje igra na svom terenu, na kome je na prethodnih šest utakmica zabeležio četiri pobede i dva remija. Zanimljivo je da nijednog rivala nisu, kako se to kolokvijalno kaže, \'\'razbili\'\', već su sve pobede ostvarili sa golom razlike. Tako je bilo i protiv Dokse pre dve sedmice, u poslednjem okršaju na domaćem terenu, dok su prošle sedmice na gostovanju kod APOEL-a osvojili bod, bilo je 1:1.

AEL

AEL je u poslednje vreme senci ostalih klubova iz Limasola. Šampioni su prethodni put bili pre sedam godina, u sezoni 2014/15, a tog leta bili su nadomak plasmana u grupnu fazu Lige šampiona, kada ih je u trećem kolu zaustavio Zenit, da bi onda u plej-ofu za Ligu Evrope ispali od Totenhema. Igrali su grupnu fazu Lige Evrope dve sezone pre toga a tada su u kvalifikacijama za Ligu šampiona izbacili beogradski Partizan. U drupi su za rivale imali Marsej, Fenergahče i Menhengladbah i završili su sa 4 osvojena boda. Ove sezone igraju slabo, nalaze se tek na 8. mestu i teško da će se plasirati i u plej-of, u kome će igrati šest prvoplasiranih timova. Na strani su jako loši u poslednje vreme, imaju tri vezana poraza i čak šest utakmica u nizu na kojima nisu pobedili.

Predlog

Domaćin se bri za titulu, dok će gosti teško i u plej-of. Jasno je ko je favorit, ali treba podsetiti da se radi o gradskom derbiju. U prvom delu sezone Aris kje slavio kao gost kod AEL-a minimalnim rezultatom, ani sada ne očekujte veliki broj pogodaka. Ipak, naš predlog je jedinica, a koeficijent za nju u kladionici MaxBet je 2.20.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.