Utorak, 01/02 - Fudbal, Međunarodni, Kvalifikacije za SP, Azija
01/02Japan vs Saudijska Arabija1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
31/01/2022 14:59
Veoma važan meč u kvalifikacijama za Mundijal igra se Saitami u Japanu. Obe ekipe su blizi Katara, a pobednik će napraviti ogroman korak ka plasmanu. Utakmica se igra u utorak u 11.15 po srednjeevropskom vremenu.
Japan

Teške kvalifikacije za \'\'samuraje\'\' bliže se kraju. Japan je trenutno drugi u svojoj grupi, a direktan plasman u Katar izboriće po dve prvoplasirane selekcije iz obe grupe, plus pobednik baraža izmeđe timova koji budu na kraju treći. Baš to treće mesto Japan želi da izbegne, pošto mu je za petama Australija sa samo bodom manje. Posle utakmice sa vodećom Saudijskom Arabijom, koja je najbliža Kataru jer ima 19 bodova, četiri više od Japana, \'\'samurajima\'\' predstoje još dueli sa Australijom u gostima i Vijetnamom na domaćem terenu. Japan je vezao četiri pobede u kvalifikacijama, ali ima i dva poraza do sada. Jedan su doživeli baš protiv Saudijaca, dok je drugi bio potpuno neočekiva i stigao je u duelu sa Omanom na domaćem terenu.

Saudijska Arabija

Blizu su Saudijsci odlaska u Katar i to u vrlo jakoj grupi u drugoj fazi kvalifikacija. Posle žreba njima nisu davane velike šanse da budu ispred Japana i Australije, i smatralo se da će se boriti za treće mesto i baraž. Međutim, oni su u prvih sedam kola zabeležili šest pobeda i samo jedan remi, ostvaren na gostovanju kod \'\'kengura\'\'. Na sedam mečeva njihova odbrana poklekla ke samo tri puta, i to dva puta protiv Kine i jednom u meču sa Vijetnamom, a oba ta duela igrali su na svom terenu. Četiri od šest pobeda ostvarili su rezultatom 1:0, uključujući i onu od pre par dana nad Omanom. Sada je ostao još završni korak, ali ih posle Japana čeka gostovanju u Kini i meč sa \'\'ozijima\'\' na domaćem terenu. Plasman bi mogli već sada da overe, ali bi im trijumf u Kini mogao biti dovoljan za bar drugo mesto, pošto Japan i Australija imaju međusobni okršaj.

Predlog

Pobeda je veoma važna u ovom meču pre svega za Japan, dok bi Saudijsku Arabiju zadovoljio i jedan osvojen bod. Ipak, treba reći da ni u tom meču sa Kinom neće imati zagarantovane bodove, a pogotovo u poslednjem kolu protiv Australije. Saudijsci su pobedili Japan u Džedi u oktobru i ta tri boda mogu na kraju da budu presudna kada je odlazak u Katar u pitanju. Smatramo da je Japan favorit u ovom meču i da će uspeti da dože do pobede, makar minimalne. Za jedinicu se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 1.52.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.